A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség szerint a fenyegetőző férfi tavaly januárban akart arra kényszeríteni két nőt, hogy vonják vissza feljelentésüket, melyet a férfi testvére ellen tettek még korábban. A halállal fenyegetőző férfi akár 5 év börtönt is kaphat.

Testi sértés miatt tettek feljelentést

Egy anya és lánya 2020. január elején tett feljelentést a rendőrségen egy férfi ellen testi sértés okozása miatt. Mint később kiderült, a férfinak volt egy testvére is, aki egyáltalán nem örült annak, hogy a fivérét feljelentették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi ügyében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság dönthet

Elrendelték a nyomozást

Miután beérkezett a rendőrségre a feljelentés, az egyenruhások elrendelték a nyomozást, amelynek részeként a feljelentőket is kihallgatták. Az ezt követő héten azonban olyasmi történt, amire egyik nő sem számított: a késő délutáni órákban becsengetett hozzájuk a feljelentett férfi testvére.

Halállal fenyegetőzött

Miután a nők kimentek a férfihoz ajtót nyitni, a felindult férfi a zárt bejárati kapu túloldaláról azt kiabálta, hogy ő a feljelentett férfi testvére, és követelte tőlük, hogy vonják vissza a feljelentésüket, különben „mindkettőjüket kinyírja”. A férfi, hogy nyomatékosítson, kétszer bele is rúgott a kapuba.

Múlt héten történt

Nem vonták vissza a feljelentést

A bátor nők a férfi fenyegetése ellenére sem vonták vissza a feljelentésüket, és nem tettek a férfi követelésének megfelelő vallomást sem. Emiatt és a fenyegetés miatt a férfinak a bíróságon kell felelnie.

Fenyegetéssel, kényszerítéssel vádolják

A fenyegetőző férfit a járási vádhatóság két rendbeli, büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja. A vád tárgyává tett bűncselekményt az követi el, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy büntetőügyben a törvényes jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse.

Ez is érdekelhet

Ez vár a férfira

A vádirat megállapítja, hogy a jogellenes cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A fenyegetőző férfi bűnösségéről valószínűsíthetően a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke