A középkorú férfi ellen 2019 áprilisában emeltek vádat, amiért gázpalackos robbantással fenyegetett meg egy rendőrségi tisztviselőt. A Balassagyarmati Törvényszék 2020 júliusában bűnösnek mondta ki a vádlottat.

Gázpalackkal fenyegetőzött

A Nógrád megyei, büntetett előéletű férfi 2018 májusában – erősen ittas állapotban – telefonos bejelentést tett a rendőrség segélyhívó vonalán egy „áramlopási” ügyben. A bejelentés során a férfi megfenyegette a rendőrségi tisztviselőt, hogyha nem történik hatósági intézkedés az általa bejelentett ügyben, akkor egy gázpalackot dob a Pásztói Rendőrkapitányság épületére.

Kimondták a bűnösségét

A férfit 2020. június 19-én letartóztatásba helyezték, a Balassagyarmati Törvényszék pedig a 2020 júliusában kihirdetett elsőfokú ítéletével bűnösnek mondta ki a vádlottat.

Megszületett az elsőfokú ítélet

A férfit elsőfokon közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt 2 év, végrehajtásban 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Ugyanakkor az elsőfokú ítélettel sem az ügyész, sem a vádlott nem volt elégedett.

Ez is érdekelhet

Mindennapossá váltak a fenyegetések a közismert politikus életében – Ezt találta a házának ajtajára akasztva

Fellebbeztek

Az elkövető és ügyvédje felmentés és enyhítés miatt élt a fellebbezési lehetőséggel, melyről csak most decemberben döntött a Fővárosi Ítélőtábla.

Az ügyészség sem elégedett meg az ítélettel

A vádlott mellett az ügyészség is fellebbezést nyújtott be az elsőfokú ítélet miatt. Az ügyész a férfi terhére, a vád szerinti minősítés megállapításáért élt a fellebbezési jogával.

Ez is érdekelhet

Maffiamódszerek Érden: Felgyújtottak két halottaskocsit, zsarolás, fenyegetés, hamisítás a háttérben, forró nyomon a rendőrség

Jogerős a másodfokú ítélet

A Fővárosi Ítélőtábla december 15-én hozta meg az ügy másodfokú ítéletét, amelyben helyt adtak az ügyészi fellebbezésnek, így az 52 éves férfi tettét terrorcselekménnyel való fenyegetés bűntettének minősítette. Az ítélet helyben hagyta az ügy elsőfokú ítéletét.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu