Fellobbant a konkurenciaharc az érdi temetkezési bizniszben. Az egy éve megválasztott új polgármester szerződést bontott a régi polgármester által favorizált temetkezési vállalattal, ezt követően lángba borultak a piacra lépő új temetkezési cég autói.

Molotov-koktél

Felgyújtottak két halottaskocsit Érden vasárnap este. A rendőrség Molotov-koktélhoz hasonló tűzgyújtó eszközöket talált a két furgonnál, vagyis biztosan gyújtogatásról lehet szó.

Fenyegetés

A két autó felgyújtása előtt megfenyegették annak a cégnek az alkalmazottját, akinek végül felgyújtották az autóját. Kiderült a megfenyegetett alkalmazott korábban a minap lecserélt temetkezési cégnél dolgozott.

Hamisítás

Jelenleg azért nyomoz a rendőrség a korábbi polgármester által favorizált cég ellen, mert a temetkezési vállalkozás meghamísíthatta a bérjegyzékeket és a szerződéseket. Ezért jelentette fel őket az a férfi, aki azóta már annál a cégnél dolgozik, amelynek felgyújtották az autóit.

Különben baj lesz!

A cég ügyvezetője az Érdmost.hu című helyi lapnak megerősítette, hogy több fenyegetést is kapott a munkatársuk, amiben arra próbálták őket rávenni, minősíthetetlen szavak kíséretében, hogy fejezzék be a tevékenységüket, azaz a munkájukat, különben baj lesz.

Vizsgálatot indított a polgármester

A temetkezési balhé előzménye, hogy a Pestisrácok.hu lehozott egy leleplező anyagot a korábbi polgármester, T. Mészáros András által preferált temetkezési vállalatról, a Gábriel Könnye Kft-ről. Ezt követően Érd jelenlegi polgármestere, Csőzik László vizsgálatot indított és tegnap a következőt posztolta:

25 éves szerződés

„Az ellenzékiséggel biztosan nem vádolható Pesti Srácok cikke alapján rendelte el az Érdi Közterület-fenntartó az utasításomra azt a vizsgálatot, amiben kiderült, hogy T. Mészáros baráti cége bármiféle verseny nélkül 25 évre, közbeszerzés nélkül kapta meg a koncessziót a temető üzemeltetésére” – írja Csőzik László.

Pont akkor alakult a cég

A cég néhány hónappal azt megelőzően alakult, hogy 25 éves szerződést kötött a várossal. A szerződés értelmében a temetkezési cég számtalan, egyébként a várost illető bevételhez jutott, így többek között sírásás, a ravatalozó-üzemeltetés, a halott hűtés hatósági díjaihoz, a város helyett.

Monopolhelyzet

A szolgáltatások kizárólagossága, valamint a jóval piaci ár alatt bérbe vett iroda, mely közvetlenül a temetőiroda mellett van, a céget olyan monopolhelyzetbe juttatta, hogy gyakorlatilag kizárt volt bármilyen más temetkezési szolgáltató megjelenése és működése.

Őméltósága kormányzása

Csőzik László azt is írja a posztjában, hogy „T. Mészáros András őméltósága kormányzásának szimbóluma ez a két felgyújtott, vadiúj furgon. Az érdi temetkezési háború újabb epizódja jött el, amelyben a helyi NER kultúrtörténeti fordulóponthoz érkezett: a maffiamódszereik kijöttek a fényre” – írja az érdi polgármester.

Forró nyomon

A felgyújtott autók tulajdonosa, a régi temetkezési vállalkozás helyére lépő új cég vezetője és ügyvédje is azt nyilatkozta, hogy a megyei és az érdi rendőrök már forró nyomon vannak. 

Kiemelt kép: A felgyújtott halottaskocsik – Forrás: Facebook/Csőzik László