Az édesanyját és a nevelőapját mészárolta le hétfőn hajnalban egy konyhakéssel a budapesti P. Sándor, erről itt a KékVillógon is írtunk.

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta megölte 68 éves édesanyját és annak élettársát a 40 éves férfi a 18. kerületben. A férfi saját magát jelentette fel, megszállták a rendőrök a környéket.

Még órákat töltött a holttestekkel

A Blikk információi szerint Ibolya és Márton aludtak, amikor a fiú rájuk támadt. Borzalmas tette után a munkanélküli férfi még órákat töltött a holttestekkel egy lakásban, s a rendőrséget csak késő délután tárcsázta, akkor adta fel magát. Sándort a zsaruk a szülőkkel közös, 18. kerületi otthonukban fogták el.

FRISS!

Maffiamódszerek Érden: Felgyújtottak két halottaskocsit, zsarolás, fenyegetés, hamisítás a háttérben, forró nyomon a rendőrség

Semmi előjele nem volt a tragédiának

A nyomozók még tegnap is egész délelőtt helyszíneltek a hetedik emeleti lakásban. A panelház lakóit is nagyon megrázta a tragédia, aminek szerintük semmi előjele nem volt. Sándort csendes, udvarias embernek ismerték meg. A megölt édesanya barátnője, Éva még mindig nem tudta felfogni, hogy Ibolyával többé nem beszélgethetnek egy jót.

Sokkolták a lakókat az események

– Szinte sokkban vagyok, amióta megtudtam, mi történt. Egész éjjel erről beszélgettem cseten a gyerekeimmel, nem akartuk elhinni, hogy ilyen borzalmas bűncselekményt követett el Sándor. Ibolya rajongásig szerette a gyermekét, mindig csak szépet és jót mondott róla. Ő már nem dolgozott, nyugdíjas volt, a párja, Marci azonban antennákat járt szerelni. Sanyi viszont évek óta semmit sem csinált, a munkát hírből sem ismerte, csak élt az anyja meg a nevelőapja nyakán.

Mint egy űzött vad körözött a telepen

– Ami nagyon furcsa volt nekem vele kapcsolatban, hogy egész nap úton volt, állandóan, mint egy űzött vad, úgy körözött a lakótelepen. Volt, hogy egy nap többször is találkoztam vele a lépcsőházban, amikor indult vagy éppen megérkezett. Agresszívnek azonban nem gondoltam, mert mindig kedves és udvarias volt a liftben, amikor együtt utaztunk – mesélte a Blikknek könnyeivel küszködve Éva, aki sosem látott Sándor mellett sem barátnőt, sem barátot.

Sándor egyszerűen bekattant

Nem csak Éva, de Ibolya szinte minden ismerőse azt találgatja, vajon mi késztette Sándort erre a szörnyű, végzetes lépésre. A látszólag nyitott és életvidám Ibolya senkinek nem beszélt arról, hogy a fiával komoly gondok lennének. Egyesek azt feltételezik, hogy a bűncselekmény motivációja a pénz lehetett, míg mások úgy vélik: az amúgy is labilis és teljesen magányos Sándor egyszerűen bekattant.

Élete végéig börtönben maradhat

Utóbbira biztos választ csak az elmeszakértői vizsgálat adhat majd, de ha tiszta volt a férfi tudata, élete végéig börtönben maradhat. A lap úgy tudja Sándor, miután megölte az édesanyját és nevelőapját, a kést gondosan, szivaccsal tisztára mosta. A házban él az apa idős édesanyja is: amint megtudta, hogy két emelettel fölötte milyen borzalmak történtek, azonnal a másik gyermekéhez költözött.

Kiemelt kép: Police