Három év fiatalkorúak börtönére ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 16 éves román fiút, aki egy vita során halálra késelte apját egy orgoványi tanyán – közölte a bíróság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Gyámhatósági védelem

A tájékoztatás szerint a fiú tizenkét testvére közül hat érkezett Magyarországra, de szüleik italozása miatt 2019 áprilisában a gyámhatóság a védelmébe vette őket.

FRISS!

Megvan az ítélet: Ennyit kapott az az orgoványi nő, aki halálra gázolt egy férfit a járdán

Apjával nem volt szoros a kapcsolata

A vádlott gyermekotthonba került, ahonnan rendszeresen megszökött és alkalmi munkákat vállalt. Apjával nem volt szoros a kapcsolata annak italozó életmódja miatt, ilyenkor ugyanis a férfi agresszívan viselkedett, időnként feleségét és gyermekeit is bántotta.

Közös italozás

A fiú idén januárban édesanyja hívására látogatóba érkezett szülei orgoványi lakásába, ahol közös italozásba kezdtek. Hajnalban az apja és az anyja között vita alakult ki, amely verekedésbe torkollott.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Így őrjöngött a buszon egy utas, aki nem volt hajlandó maszkot viselni – videó

Az apja a karjánál fogva megrántotta

A vádlott erre távozni készült, de az apja a karjánál fogva visszarántotta, és felszólította, hogy maradjon. Dulakodásuk közben az asztalról a földre esett késsel a fiú többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta a férfit, aki belehalt sérüléseibe.

Beismerte tettét

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, a tárgyalásról lemondott. Az ítélet jogerős.  A fiú letartóztatásban várta az ítéletet, így már meg is kezdte a büntetése végrehajtását.

NE MARADJ LE!

Farkasok támadhattak egy kutyára a Vécsey-völgyben

Kiemelt kép: Illusztráció