Egy bilincset és egy kötelet is talált családi házának bejárati ajtaján Simonka György fideszes képviselő, aki ellen több száz millió forintos költségvetési csalás vádjával folyik jelenleg bírósági eljárás.

Jó hecc?

„Biztos jó heccnek tűnt az ajtónkra akasztófás, hurkos kötelet akasztani, a kilincsre pedig bilincset, de legalább a gyerekeimre tekintettel lehetnétek!” – osztotta meg Facebook-oldalán a honatya.

Ezek a KékVillogó legfrissebb hírei

Megszólalt Simonka

– A feleségem szerda délben jött haza ötéves kislányommal, akkor vették észre a kilincsre akasztott bilincset. A gyerek nagyon megijedt. Nálunk a fenyegetés lassan mindennapos, ebben a légkörben élünk – mondta a Blikknek Simonka, aki zaklatás miatt tett feljelentést.

FRISS: Halálbüntetést kért magára a kőbányai macsétás anyagyilkos

Provokáció

– Provokálni akarnak, úgy akarnak beállítani, mint egy agresszív embert, akitől félni kell, aki képes megpofozni ellenfeleit. Most erőt veszek magamon, de ha a családomat még egyszer zaklatják, nem állok jót magamért – közölte Simonka.

Ez is érdekelhet: Elgázoltak egy 81 éves gyalogost, a sofőr segítség nélkül elhajtott a helyszínről

Nyomozás folyik

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, de időközben a Jobbik parlamenti képviselője, Stummer János világossá tette, hogy ő maga volt az elkövető.

Ezt is érdemes elolvasnod: Döbbenetes: Így zsarolta hónapokon át barátnőjét ez a férfi, ám ez még nem minden

Kiderült, ki a elkövető

– Szeretném leszögezni, hogy Simonka György családját senki nem fenyegeti, elég, ha szerettei őszintén szégyellik a családfőt, bántani nem akarja őket senki – mondta a Blikknek a politikus, hozzátéve, hogy a kötélhez semmi köze, ő csak a bilincset tette a bejárati ajtóra

Kiemelt kép: Illusztráció