Koronavírusosnak hitték, miközben vakbélgyulladása volt egy 26 éves férfinek. A fiú keringése még azelőtt összeomlott, hogy műtőasztalra került volna. A szülők nem nyugszanak bele fiúk halálába, műhibapert indítanak.

A háziorvos küldte kórházba

A vásárosnaményi Pranczu Richárdnak pár hete hirtelen lázas lett, a pisilés is fájt neki, ezért a háziorvos tanácsára kórházba vittük, ahol azt hitték, koronavírussal fertőződött meg.

Nyíregyházára vitték a fiút

„Egy doktornő megnyomkodta a hasát, amitől fájdalmai voltak. Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak, ami Nyíregyházára vitte” – mondta a gyászoló édesanya.

ELŐZMÉNY! “Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak” – koronavírusosnak hitték, pár óra múlva vakbélgyulladás miatt halt meg a 26 éves Ricsi

Szintén Covid-ra gyanakodtak

A nyíregyházi kórházban szintén a Covid-osztályon helyezték el. A szülők egész nap a nyíregyházi kórház előtt vártak, hogy valami információt kapjanak arról, hogy fiúk milyen állapotban van. Mivel látogatási tilalom van, így nem mehettek be.

A biztonsági őr szerint Ricsi jól volt

Az egyik biztonsági őr megsajnálta a szülőket és bement érdeklődni. Majd kijött és azt mondta, hogy nyugodtan menjenek haza, mert Ricsi állapotát stabilizálták. A szülők épp hogy hazaértek, amikor csöngött a telefonjuk. A kórházból hívták őket, hogy fiúk meghalt.

Keresik a felelőst

A gyászoló apa a temetés után, hosszabb vívódást követően úgy döntött, fia emléke miatt mindenképpen szeretné megtudni, kinek a hibájából halt meg szörnyű kínok közt Ricsi.

Hibázhatott az orvos

 „Az eddig keletkezett iratok tanulmányozása után azt kell mondanom: ilyen fatális hibát az orvostudomány mai állása szerint nem szabad elkövetni. Most az látszik, hogy teljesen egyértelműen ok-okozati összefüggés mutatható ki a fiatalembert ellátó orvosok hanyagsága, gondatlanság és Richárd halála között. Ők ugyanis nem a kellő gondosság elve szerint jártak el” –mondta a Blikknek dr. Ábrahám László, ügyvéd.

A koronavírus tesztje negatív lett

Az édesapa szerint Ricsi 7 órát szenvedett, szerinte ha időben megműtik, akkor ma is élne. A fiú már meghalt, amikor megjött a koronavírustesztje: negatív volt.

Betartották a járványügyi előírásokat

 „A beteg ellátása a szakma szabályai szerint történt, a páciens koronavírus-fertőzésre utaló tünetei miatt a járványügyi előírások betartása kötelező volt. A fertőzött vagy fertőzésgyanús esetek operálása elkülönített műtőben zajlik, a műtő előkészítése alatt azonban a beteget újra kellett éleszteni, amely azonban sajnálatos módon sikertelen volt, és a beteg elhunyt” – írta a Blikknek Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke.

A sajtófőnök szerint amennyiben az elhunyt hozzátartozói részéről hivatalos, panaszos megkeresés érkezik intézményünkhöz, az eset kivizsgálása haladéktalanul megtörténik.

Kiemelt kép: illusztráció