Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a 68 éves férfival szemben, aki tavaly júliusban hajtott le az autójával az egri viaduktról. Mint kiderült, az idős férfi a szabálytalan vezetése mellett azért zuhant le az egri ikonikus csomópontnál a viaduktról, mert jól leitta magát vezetés előtt.

Ivott vezetés előtt

Az ügyészségi vádirat szerint a 68 éves férfi 2020. július 19-én 18 óra 37 perckor a forgalmas Kisasszony utcába hajtott be, és tette mindezt úgy, hogy a kocsiba szállás előtt szeszes italt fogyasztott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Piásan kocsikázott a Kisasszony utcában

Nem tudta bevenni a kanyart

Amikor az idős férfi a csomóponthoz ért, át akart térni a viaduktra vezető négy sávos útról egy másik, jobbra tartó sávba, azonban az egyszerű manővert nem tudta végrehajtani a férfi a súlyos ittassága miatt. A piás sofőr a járművével az útpadkára futott, ami megdobta, ezért lekerült az útról.

Lezuhant a viaduktról

A férfi mutatványa során az autó a levegőben megpördült, végül pedig a néhány méterrel alacsonyabban lévő lehajtó útra zuhant, ahol a tetején landolva állt meg.

Így nézett ki az autó a baleset után

Több szabályt is megszegett

A vádirat megállapítja, hogy a férfi balesete – amely során csodával határos módon a férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett – a sofőr ittassága mellett azért is következhetett be, mert a vezető nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett a járművével. Emiatt a férfi több KRESZ-szabályt is megszegett.

Pénzbüntetést indítványoztak

Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben a bírósági tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – pénzbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást kezdeményezett a bíróság felé.

Két hete az M3-asról zuhant le egy autó

Korábban a Kékvillogón is beszámoltunk arról, hogy Budapest 14. kerületében, a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról egy autó zuhant a villamossínekre. A BudapestKörnyéke.hu információi szerint a péntekről szombatra virradó éjjel egy Mercedes száguldott végig az M3-as bevezetőjén a Hungária körút felé, de amikor a lehajtóhoz ért, a járdaszegélynek ütközve felborult, majd lezuhant az 1-es villamos pályájára.

Ketten is megsérültek

Információink szerint az autót egy nő vezette, a járműben pedig összesen hárman voltak a sofőrrel, és úgy tudni, a munkából tartottak hazafelé. A durva baleset során a sofőr és egy utas megsérült, őket kórházba szállították a mentők.

Valószínűsíthetően ittasak voltak ők is

A helyszínen felmerült a gyanú, hogy a balesetezők nem voltak józanok – találtak egy vodkás üveget –, ezért a bűnügyi technikus vizsgálatot rendelt el, sőt a rendőrség még drogkereső kutyát is bevetett, végül mégsem találtak semmit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A lezuhant autó – Forrás: Ügyészség