A budapesti, 7. kerületi rendőrök az egyik feltételezett elkövetőre elfogatóparancsot adtak ki, miután a férfi és társai elvették egy nőtől a táskáját. A rabló olyan erősen húzta a nő táskáját, hogy az áldozatnak egy oszlopba kellett megkapaszkodnia, de a férfi így is el tudta venni tőle a táskát.

Autóból figyelték az áldozatukat

A rendőrök által azóta őrizetbe vett 34 éves budapesti H. Dániel és a 18 éves P. Márton harmadik társukkal, Jónás Bélával egy autóból szúrtak ki egy középkorú nőt 2021. január 18-án, a kora esti órákban Budapest 7. kerületében, a Rózsák terén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt figyeltek fel a nőre

Autóval mentek utána

Miután kiszemelték áldozatukat, az elkövetők odagurultak a nőhöz, majd az egyikük, H. Dániel kiszállt az autóból, odafutott hozzá, és lerántotta a válláról a táskát. A nőt ugyanakkor kemény fából faragták, és nem engedte a rablóknak, hogy elvegyék tőle a táskáját.

Próbált védekezni

A nő minden igyekezetével megpróbált a táskájába kapaszkodni, azonban a támadója olyan erővel húzta azt, hogy az áldozatnak végül egy oszlopba kellett kapaszkodnia, hogy ne essen el. A hosszas ráncigálás után a rablónak sikerült megszereznie a táskát, majd ezután visszaszállt az autóba a társaihoz, és elhajtottak.

Két rablót pár napon belül elfogtak

A nyomozók kemény munkájának köszönhetően a három férfit gyorsan, pár napon belül azonosították. Ezt követően H. Dánielt januárt 24-én, míg P. Mártont január 25-én el is fogták, akikkel szemben előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Harmadik társukat körözik

Mivel a nyomozók még nem találtak rá a bűnelkövetők harmadik társára, a 31 éves Jónás Bélára, ezért ellene elfogatóparancsot adtak ki. A férfi elfogásához a lakosság segítségét kérik.

Így nézett ki a feltételezett rabló

Segítse a rendőrök munkáját!

A budapesti, 7. kerületi rendőrök a 01070/105/2021. bűnügyi számon folytatott eljárásban kérik, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan hasznos információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában hívható, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Így fogták el a két rablót, harmadik társukat keresik

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube