A rendőrség a  Terrorelhárítási Központ munkatársaival közös akció keretén belül fogták el azt az 54 éves Tolna megyei, Magyarkesziben élő férfit, aki fegyverrel, vagy annak tűnő tárggyal fenyegetett meg egy üzlet előtt egy helyi lakost. A férfi garázdaság bűntette miatt felelhet, a rendőrségi elfogásról készült felvételt a cikk végén mutatjuk.

Üzletben kezdett fenyegetőzni

A rendőrség információi szerint 2021. január 17-én bejelentés érkezett a rendőrség vonalán, miszerint 15 óra 15 perc körül egy férfi egy iregszemcsei üzletben hangoskodott, majd kezdett fenyegetőzni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Tolna megyei Iregszemcsében fenyegetőzött

Tamási rendőrök vágtak bele a nyomozásba

A tamási egyenruhások a bejelentést követően rövid időn belül a helyszínre értek, ahol meg is kezdték az adatgyűjtést. Mint kiderítették, egy ismeretlen férfi Iregszemcsén először az utcán, majd az egyik boltban hangoskodott és egy másik vásárlót fenyegetett. A férfit kiküldték a boltból, az ordítozást az üzlet előtt folytatta.

Megvárta, míg kijön az áldozata

A kiabáló férfi megvárta, hogy kijöjjön a boltból a 41 éves helyi lakos, akit az utcán fenyegetett tovább. A fenyegetőző előkapott a kabátjából egy fegyvert vagy egy annak tűnő tárgyat és azt a férfi mellkasához tartotta. Ezt követően a férfi elkezdte lökdösni a sértettet, akinek a pulóverét is elszakította. Az elkövető ezek után távozott a helyszínről.

Ez is érdekelhet

Elfogták a garázdát

A nyomozók rövid időn belül azonosították az 54 éves Magyarkesziben élő garázdát, akit később a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével el is fogtak. A férfit az esti órákban keresték meg.

Megtalálták a fegyvert

A tamási rendőrök házkutatást tartottak a férfi lakásán, ahol rá is bukkantak egy gáz- és riasztófegyverre. A nyomozók vizsgálják, hogy a talált fegyver összefüggésbe hozható a korábban elkövetett fenyegetőzéssel.

Kezdeményezték letartóztatását

A rendőrök őrizetbe vették az 54 éves férfit, és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsították meg. Az egyenruhások előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására is.

Mutatjuk a férfi elfogásáról készült videót:

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube