A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 28 éves nővel szemben emelt vádat életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. Az anya felügyelet nélkül hagyta a gyerekét, aki egy óvatlan pillanatban magára öntötte a zsíroldót.

Békés családi házban él együtt a család

Az ügyészségi vádirat szerint a felelőtlenséggel megvádolt anya egy borsodi kistelepülésen lakik egy családi házban a négy kiskorú gyermekével. 2020. április elején, reggel az anya négyéves gyereke úgy döntött átmegy a szomszédba a nagyapjához, míg a többi kisgyerek a ház körül, illetőleg a házban maradtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Borsodi kistelepülésen történt az eset

Egyedül hagyta a lakásban kisgyermekét

Amíg a gyermekek a ház körül játszottak, közülük az egyik, a hároméves fiú kiment az udvarra, és mivel így elkerült szem elől, a lakásban lévő anya keresni kezdte őt. Ámde amikor felkelt az édesanya, az ölében tartott kétéves fiát lerakta a szőnyegre, és így ment ki az udvarra megkeresni a másik gyerekét.

Meghallották, ahogy a kisfiú felsír

Amikor az anya kiment az udvarra megnézni a másik gyerekét, a hároméves fiú épp a ház kapujában állt, akit az anya meg is kért, hogy menjen be a házba. Miután az anyuka rászólt a fiára, rövidesen vissza is indult a szobába, mivel hallotta, hogy a kétéves gyermeke hangosan sír.

Pillanatok alatt megtörtént a baj

Azalatt az idő alatt, amíg az anya kiment az udvarra, a kétéves kicsi a konyhai tűzhely mellett a földön lévő, lecsavart kupakú, hideg zsíroldó flakonból a folyadék egy részét az arcára öntötte, amely azonnal égési sérüléseket okozott neki.

Próbált rajta segíteni

Az anya megpróbálta lemosni a kisgyerek arcára ömlött folyadékot, közben segítségért kiabált, és az egyik rokona értesítette is a mentőket.

Ez is érdekelhet

Maródásos sérüléseket szenvedett el

A kétéves fiú 8 napon túl gyógyuló, harmadfokú égésnek megfeleltethető, maródásos sérüléseket szenvedett el, az ügyészségi vádirat szerint a gyermek közvetetten életveszélybe került. A vádirat egyben azt is megállapítja, hogy a kisfiú nem szenvedett volna el sérüléseket, ha a veszélyes tisztítószer nem marad a gyerek által is megközelíthető helyen, továbbá ha a flakonon zárókupak is lett volna.

Pénzbüntetést indítványoztak

Az ügyészség szerint az anya elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést, ezért a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben pénzbüntetést indítványoztak a bíróság felé – a tárgyalás mellőzésével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke