A salgótarjáni nyomozási bíró indítványára rendelték el a Nógrád megyei férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy baltával rontott rá a hozzá kiérkező mentősökre. A visszaeső, legutóbb 2020 nyarán szabadult férfi közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt felelhet a bíróságon.

Mentőkre támadt a férfi

2021. január 14-én, este a Nógrád megyei Mátraverebély belterületén egy 24 éves mátraverebélyi lakos a hozzá kiérkező mentőkkel szemben fenyegetően lépett fel, majd a kezében lévő baltával megrongálta a mentőautót, de megcsúszott és elesett – számolt be a támadásról a rendőrség oldala. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mátraverebélyen támadt a baltával

Ezért viselkedett úgy, mint egy őrült

A január 19-én közölt ügyészségi vádirat megállapítja, hogy a 24 éves férfi korábban ismeretlen eredetű, bódító hatású anyagot fogyasztott, és aznap, január 14-én is zavartan, agresszív állapotban ért haza. A zavart viselkedése miatt az édesapja hívta ki a mentőket.

Semmiképp sem akarta, hogy a mentősök ellássák

Miután a férfi meghallotta, hogy mentők érkeznek hozzá, baltát ragadott és kiment a nyílt utcára. A mentősök gyorsan ki is értek a helyszínre, azonban az akkor már az utcán lévő férfi feldúltan feléjük sietett és 2-3 méteres távolságból megpróbálta a baltáját a mentőautóba dobni. Ugyanakkor a férfi művelete nem sikerült, mivel a jeges úton elvesztette az egyensúlyát, és megcsúszott.

Komolyabb sérülést is okozhatott volna a támadó

A mentősök időben észlelték a baltás férfi támadását, ezért gyorsan távozni is akartak a helyszínről, de a támadó ekkor a jármű vezetőoldali ajtaját akarta a baltával megcsapni, ám ez az ütés a vezető manőverének köszönhetően nem talált célba.

Előállították a férfit

Miután a mentősök elkerülték a közvetlen életveszélyt, a rendőrök közreműködését kérték, és a gyorsan kiérkező egységek jelenlétében sikerült is megvizsgálniuk a férfi állapotát. Ezt követően a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították a baltás támadót, majd a rendőrök 2021. január 15-én elő is állították a férfit. Az egyenruhások gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Súlyos vádakra kell felelnie

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki a férfit, azonban még kérdés, hogy a támadó közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt is elkövetett-e.

Elrendelték letartóztatását

A bíróság a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványának helyt adva, a bűnismétlés veszélyére való figyelemmel letartóztatásba helyezte a visszaeső, börtönből legutóbb 2020 nyarán szabadult férfit.

Íme a férfi elfogásáról készült felvétel:

 A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: YouTube/Police.hu