A megsérült szánkózó a készenléti rendőrök segítségével tudott eljutni a mentőkhöz, majd később a kórházba. Ugyanakkor a mentőegységeknek nem volt könnyű dolga: mínusz tíz fokos hidegben, nehéz terepen kellett segítséget nyújtaniuk.

Segítséget kértek a rendőröktől

A Bánkúti sípálya közelében látott el közlekedési feladatokat az a két készenléti rendőr, akikhez 2021. január 17-én, kora délután egy férfi szaladt oda segítséget kérni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bánkúton történt az eset

Szánkóbaleset miatt kért segítséget

A rendőröket felkereső férfi elmondta, hogy az egyik barátja megsérült egy szánkóbalesetben, ami miatt mentőt hívott, de arra kérte az egyenruhásokat, hogy derítsék ki, hol jár a mentőkocsi.

Megsérült szánkózóhoz riasztották a mentőket

Felmérték a sérült állapotát

Miközben a mentőkocsira vártak, a rendőrök a mínusz tíz fokos hidegben, nehéz terepen lévő erdei úton a földön fekvő sérülthöz mentek, és felmérték a szánkózó állapotát. Mint kiderült, a férfinek ellátásra volt szüksége.

A rendőrök kivették a részüket a mentésből

Felborult szánkózás közben

A rendőrségi jelentés szerint a szilvásváradi férfi egy tetőbox műanyagfedelével szánkózott, és egy nem látható földbuckán felborult. A 46 éves férfit a készenlétisek betakarták a kocsijukban lévő pokrócokkal, meleg télikabátjaikkal, és igyekezték melegen tartani.

Ezzel a fedéllel szenvedett balesetet a férfi

Odavitték a mentősöket

Amikor a mentősök a sípálya parkolójához értek, rögtön bebizonyosodott, hogy nem fognak tudni maguktól feljutni a bajbajutott szánkózóhoz. Ezért a rendőrök gyorsan intézkedtek is, és a mentősöket, valamint a felszereléseket a saját járművükkel a helyszínre vitték.

Közösen végezték a szánkózó mentését

Egy kilométerre volt a mentőautó

A hatóságok ellátták a vákuumágyba fektetett, sérült szánkózót, majd a szánkózáshoz használt műanyag tetőre tették és két önkormányzati rendész hozzájárulásával eljuttatták a körülbelül egy kilométerre parkoló mentőautóhoz. A sérült férfit további kezelés céljából Miskolcon kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fotó a mentésről – Forrás: Police.hu