Leugrott a 8. emeletről és meghalt az a férfi, aki tavaly késsel és pisztollyal ment be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a teljes városvezetést. A férfi családi élete zavaros volt, két gyermeket neveltek, az egyiket éheztették és ezért meghalt. Emiatt felesége börtönbe került.

Fegyverrel ment ügyet intézni

Ahogy arról itt a Kékvillogó.hu hírportálon is beszámoltunk, tavaly nyáron egy férfi késsel és pisztollyal érkezett ügyet intézni a gyöngyösi polgármesteri hivatalba. Mint kiderült, az elkövető korábban két évig a hivatalban dolgozott, és Gyöngyösön sokan ismerik, hiszen még évekkel ezelőtt megmentette a 12 éves fiát az előző élettársától.

Eljutott a titkárságra

Helyismeretét kihasználva a tettes eljutott a polgármesteri titkárságra, ahol azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli a polgármestert és vele együtt a teljes városvezetést. A fegyveres elkövető azzal is fenyegetőzött, hogy végez a járási hivatal vezetőjével is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még az öngyilkosságra is felkészült

“A kiskorú gyermekét egyedül nevelő, több, rendszeresen folyósított segélyben és támogatásban részesülő elkövető azt mondta, arra is felkészült, hogy önmagával is végez” – mondta az eset után a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Ráfogta a fegyvert a városrendészre

Az eset után Juhász Marianna arról is beszélt, hogy a polgármesteri titkárság egyik munkatársnőjének rövid időre sikerült megnyugtatnia az indulatos férfit, aki ráfogta a fegyverét a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészére. Ezután az intézmény egy másik dolgozója el tudta venni tőle a kést.

Éheztették a gyerekeket

V. Tamást sokan ismerték Gyöngyösön. Ő volt az az apuka, aki elvitte a kisfiát a volt párjától. Feleségétől korábban két gyermekük is született, akiket éheztettek, és emiatt meghalt a másfél éves kislányuk. 

Megmentette a fiút

Az édesapa tudta, hogy volt párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért elvitte tőle a 12 éves gyermeküket. A felelőtlen anyát végül 18 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Sokat szenvedett

Egy ideig Tamás az édesanyja segítségével nevelte a fiát az idős asszony bérlakásában, azonban Magdi néni másfél évvel ezelőtt elköltözött egy szociális intézménybe. “Egy rendőr eljött értem az otthonba, hogy elvigyen Gyöngyösre kihallgatni. El is mondta, hogy milyen súlyos büntetést kaphat a fiam. Tudom, hogy nagyon csúnya, amit tett, de szerintem nem érdemel börtönt. Túl sokat szenvedett az elmúlt években – mondta korábban Tamás édesanyja.

Sosem csinált még ilyet

Magdi néni azt mondta, hogy fia sosem követett még el hasonlót, emiatt nem is érti, mi történhetett vele, hogy ilyet csinált. “Elképzelni sem tudom, mi üthetett belé, de remélem, most a rácsok mögött átgondolja az életét.”

Börtönbe került

Tavaly nyáron, miután V. Tamás betört a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, a férfit őrizetbe vették. Majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Felfüggesztett börtönt kapott

Nemrég pedig két év felfüggesztett börtönt kapott a férfi Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Leugrott a 8. emeletről

Péntek délután pedig újabb hír érkezett V. Tamásról. A férfi Gyöngyösön, az egyik Mérges utcai tízemeletes ház nyolcadik szintről leugrott és meghalt. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: 112press