A siófoki nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint közel hatszázezer forintot vittek el egy dohányboltból.

Bántalmazták az eladót

Két, maszkot viselő férfi ment be 2021. december 15-én 21 óra után pár perccel egy siófoki dohányboltba, ahol az eladót bántalmazták és megfenyegették, hogy megkéselik, ha nem adja át a bevételt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elmenekültek

Miután a rablók a kasszából megszerezték a pénzt, elmenekültek a helyszínről, számolt be róla közleményében a police.hu.

Kamerafelvételek

A nyomozók a szemle során lefoglalták a bolt, és a környéken lévő kamerák felvételeit is. A rögzített nyomok és a felvételek elemzése alapján a fejér megyei rendőrök segítségével sikerült azonosítani, és december 17-én este elfogni a feltételezett elkövetőket.

Előállították őket

A dégi és a mezőszilasi lakosokat lakhelyükről előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a 23 éves R. Imrét és a szintén 23 éves K. Márkot rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Október elején Salgótarjánban két dohányboltot is kirabolt egy férfi

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy két nap alatt két dohányboltot is kirabolt, majd a nagyszülei padlásán bujkált egy 20 éves férfi Salgótarjánban.

Kapcsolódó:

Álcázta magát

A vád szerint a férfi 2020. november 30. napján, egy salgótarjáni dohányboltba ment azért, hogy az aznapi bevételt megszerezze. Egy szürke sapkát húzott, amin csak a szemei részére hagyott nyílásokat, valamint szájmaszkot is viselt.

Kivette a pénzt a gépből

Ezután a dohánybolt alkalmazottjától kért egy doboz cigarettát, majd felszólította őt a pénztárgép tartalmának átadására. Hiába ellenállt az eladó bement a pult mögé, a pénztárgépből kivett 32.990 forint készpénzt, a pénztárfiókban maradt aprópénzt a földre borította.

Cigarettát is lopott

Nem volt elég a pénz, hét doboz cigarettát is leemelt a polcokról, zsákmányát pedig a ruházatába és a táskájába rejtette, majd elfutott, eközben kesztyűjét, a maszkot és a táskát szeméttárolókba dobta.

Másnap is rabolt

Másnap egy Nógrád megyei faluban működő trafikba ment rabolni. Arcát egy kendővel eltakarva, kesztyűt viselve kért három doboz cigarettát, majd amikor az eladó kitette a pultra az árukat, a férfi a bevételt követelve kiabálni kezdett vele. 

Elmenekült az üzletből

Benyúlt az alkalmazottat védő plexifal mellett, és a nyitott pénztárgépből kivett 99 ezer forintot. A pénzzel és a kért cigarettákkal együtt futva elmenekült az üzlethelyiségből.

Felismerte egy rendőr

A második rablást követően a dohánybolt alkalmazottja a történteket bejelentette a rendőrségen, röviddel ezután a faluban egy rendőrjárőr felismerte a férfit, és megpróbálta intézkedés alá vonni őt, de a vádlott egy sűrű nádasba menekült.

A padláson bújt el

Ekkor a férfi talált magának egy búvóhelyet, úgy döntött, hogy a nagyszülei házának a padlásán rejtőzködik el, később mégis úgy döntött, hogy feladja magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu