178-as busz közlekedett menetrend szerint, utasokkal a fedélzetén péntek éjjel az Andrássy úton, a külső sávban. A Hősök tere felől igyekezett az Oktogon felé, amikor a Kodály köröndnél található jelzőlámpás csomóponthoz ért.

Egy Opellel ütközött

A BudapetKörnyéke.hu információi szerint éppen áthaladt a lámpán, ami már pirosra váltott, amikor jobbról, a Szinyei Merse Pál utcából egy fekete Opel Corsa OPC keresztezte az útját. A busz sofőrje azonnal a fékbe taposott, de már késő volt, a Volvo busz az Opel bal oldalába csapódott. Az ütközéstől a Corsa a kereszteződés közepére perdült, szerencsére más járművel nem ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Kinyíltak a légzsákok

Az Opelben egy fiatal ázsiai pár ült, a férfi vezetett, használták a biztonsági övüket plusz a légzsákok is kinyíltak, így nem sérültek meg, mint ahogy a busz utasai és vezetője sem.

A buszvezető hibázott

A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy a buszvezető nem volt elég figyelmes, ugyanis neki már tilos jelzést mutatott a jelzőlámpa, az Opel szabályosan akart áthaladni a kereszteződésen.

Helyszíni felvétel:

Egy Ford mindeközben majdnem elütötte a rendőröket

A buszvezető elismerte a helyszínen a felelősségét. A forgalom befelé és kifelé is 1-1 sávon haladt. A Szinyei Merse Pál utca mintegy 2 órán keresztül le volt zárva. A helyszínelés és zárás ideje alatt egy idős úr Ford gépkocsival kikerülte a járőrautókat a Szinyei utca felől és simán át akart hajtani a csomóponton, a rendőrök elé ugrottak, majdnem elütötte őket, nagy nehezen bírt csak megállni.

Az ütközés után:

Elvették a jogsiját

A férfin ezután alkoholtesztet végeztek, majd még hosszasan vizsgáltak valamit, illetve a jogosítványát is elvették, mert az egyik rendőr állt félre a Forddal, az úr már nem ülhetett vissza a vezetőülésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: GK