Akciófilmbe illő jelenetek közepette fogták el a gödöllői rendőrök a 45 éves tolvajt.

Káosz és rendetlenség

Hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár 2021. december 16-án este. Házukban káosz és rendetlenség tárult szemük elé, az udvarról autójuk eltűnt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leintettek egy rendőrautót

Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és egy éppen ott haladó rendőrautót intett le, beszámolt a történtekről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamar ráakadtak a tolvajra

Az egyenruhások információik birtokában indultak, percekkel később megpillantották a keresett autót, igazoltatni akarták a sofőrt.

FRISS!

Kiugrot a guruló autóból

Az autóban ülő férfi többszöri fény- és hangjelzésre sem volt hajlandó megállni, kis idő múlva lassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból és futásnak eredt.

Árokba csúszott a kocsi

Az autó árokba csúszott, a rendőrök kipattantak a szolgálati gépkocsiból, és utánarohantak, közben értesítették kollégáikat.

Ezt a kocsit kötötte el:

Fotó: police.hu

Üldözni kezdték

A menekülő férfit árkon-bokron, kerítéseken átugorva, telkeken keresztül üldözték rendületlenül, amikor feladta a harcot, és egy út menti patakmederben próbált megbújni. Nem sikerült, bilincselték és előállították.

Beismerte tettét

A hajléktalan életmódot folytató 45 éves L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő, mozdítható értékeket, úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat.

Mindent is vitt

A kerítésen átmászva azonban kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen, amit csak ért összepakolt. Hogy szállítás körüli gondjait megoldja, jó öltetnek látta megrakni az udvarban lévő járgányt, azzal folytatta útját.

Ennivaló, sör, pálinka, cigaretta

Tervei szerint Gödöllőn az erdőben állt volna meg éjszakára, alvás után a lopott cuccokat eladta volna valakinek, a kocsit pedig egyszerűen az erdőben tervezte hagyni. A pénzből ennivalót, cigarettát, sört és pálinkát szándékozott venni, elképzeléseit azonban keresztülhúzták a rendőrök.

Lopás bűntette

Az őrizetbe vett L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának kezdeményezésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu