Közveszélyokozás miatt indított eljárást a 18. kerületi Áchim András utcában szombat délelőtt történt háztűz ügyében a helyi rendőrkapitányság – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kora délután az MTI-vel.

Egy ember megsérült

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzben egy ember megsérült. A forróság következtében egy gázpalack is felrobbant az épületben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tetőszerkezet lángolt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt írta, hogy a tüzet eloltották. A közlemény szerint a lángok egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetét, valamint a házzal egybeépített melléképület tetejét érintették.

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A ház egyik lakója okozta

A tűzoltók az épületből két gázpalackot hoztak ki, amelyeket hőhatás ért. Az MTI információja szerint a tüzet a ház egyik lakója okozta.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Halimbán is kigyulladt egy lakás, egy ember meghalt

Lakástűzben életét vesztette egy idős férfi a Veszprém megyei Halimbán szombat délelőtt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Egy ikerház egyik lakásában csaptak fel a lángok

A tájékoztatás szerint délelőtt fél tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy ikerház egyik lakása Halimbán, a Rákóczi utcában. A lakásban egyedül élő idős embert az egyik rokona hozta ki az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni – tették hozzá.

Két szoba teljesen kiégett

Mint ismertették, az ajkai tűzoltók eloltották lángokat, így azok az ikerház másik lakására nem terjedtek át. A tűzzel érintett lakásban azonban két szoba teljesen kiégett. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálatot indít – írták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. Helyszíni fotó – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán