Talpraesett. Érdeklődő. Bátor. Valóra váltották a rendőrök a 3 éves Zalán álmát, bár Pókember még jelenthet némi konkurenciát…

Így kezdődött az ismeretség

Óvodába menet először csak megbámulta, egy idő után faggatni kezdte az útjába kerülő rendőröket – így kezdődött az ismeretség. Kérdései nem fogyatkoztak, ezért a ceglédi egyenruhások úgy döntöttek, vendégül látják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Úgy döntöttek meglepik

A kapitányság minden zugába be kellett kukkantani, mindent ki kellett próbálni, kíváncsisága nem apadt, ám sem a rendőrök, és láthatóan Zalán sem bánták meg egy pillanatra sem, írja a Police.

Itt a videó a megható pillanatokról

Nem ők az első jó fej rendőrök

A rendőrök rendszeresen tesznek tanúbizonyságot az emberségükről, legutóbb például Balázskát, azt a kisfiút látogatták meg, akit néhány hónapja egy égő házból mentettek ki Budapesten, erről itt a KékVillogó portálon is beszámoltunk.

Ajándékokat vittek a családnak

Balázska az édesanyjával, annak párjával és két kishúgával él egy Pest megyei településen. A rendőrök ajándékokkal lepték meg a kisfiút és a testvéreit, akik iskolatáskát, tanszereket kaptak, de Balázskának jutott a kedvenc legójából is egy ajándék. Balázska egyébként megismerte és meg is ölelte azt a két rendőrt, akik megmentették az életét.

Kigyulladt a lakásuk

A rendőröket 2020. november 23-án, hajnalban riasztották, miszerint a 15. kerületben, a Pázmány Péter utcában kigyulladt egy épület. A helyszínre elsőként a rákospalotai rendőrök értek ki.

Meghallották egy kisfiú kiáltását

Amikor a 15. kerületi rendőrök kiértek a helyszínre, rögtön meghallották, hogy az égő ház tetejéről egy kisfiú kér segítséget. Az épület lángokban állt, a rendőrök gyorsan gondolkodni kezdtek.

Hoztak egy létrát

Mivel a járőrök a felcsapó lángok miatt nem tudtak bejutni a házba, ezért egy létrát támasztottak a tetőhöz: az egyik egyenruhás a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt gyereknek. 

Nem mindenkit tudtak megmenteni

Ugyan a rendőröknek sikerült megmenteniük a létra segítségével a kisfiút, azonban arra már nem volt lehetőségük, hogy Balázska nagyszüleit is kimentsék az épületből. A tűzesetben a gyermeket nevelő nagyszülők életüket vesztették. 

Mutatjuk a rendőrök látogatását

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police videó részlet