Elképszető, boratalmas körülmények között tartották ezeket az állatok Pest megyében, Gödöllőn. Most a sanyarú körülmények között tartott jószágok kimentése után büntetőeljárás indult gazdájuk ellen.

Már az utcáról látszott, hogy baj van

Állampolgári bejelentés alapján érkeztek rendőrök egy isaszegi házhoz 2019. november 24-én. Már az utcáról látszott, az udvaron és az ott lévő kalyibákban nehéz sorsú haszon-, és háziállatok küzdenek az életben maradásért. Közelebbről a látvány még borzasztóbb volt, csontsovány, hiányos bundájú birkák, elpusztult és haldokló juhok, férges, oltatlan kutya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Brutális fotó a helyszínről

Fotó: Police

Döbbenetes jelenetek

Elsőre úgy tűnt, az egyik juh csak elpusztult társa bundás testét használja melegedésre, közelebbről döbbenten tapasztalták, a még épphogy élő jószág feje beszorult halott társa szarva alá – ki tudja mióta, írja a Police.

FRISS! Te láttad valahol ezt a két nőt? Egy bevásárlókocsinyi terméket toltak ki ebből az áruházból

Sokkoló képsorok

Fotó: Police

Több állatot is az állatmentők gondjaira bíztak

A helyszínről elhozva két kecskét, 6 juhot és egy kutyát bíztak állatmentők gondjaira, az élelmükről, vízükről nem gondoskodó tulajdonosuk ellen büntetőeljárás indult.

A helyszínen elpusztult állatot is találtak

Fotó: Police

Állatkínzás gyanúja

Az 54 éves férfi ellen a maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezték, a Gödöllői Rendőrkapitányság a nyomozás iratait átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyik állat rosszabb állapotban volt mint a másik

Fotó: Police

Kiemelt kép: Police