A budapesti rendőröket egy égő házhoz riasztották 2020. november 23-án, hajnalban, a mentésből pedig két rákospalotai rendőr vette ki a részét. Mint utólag kiderült, az egyenruhások egy 12 éves kisfiút mentettek ki a lángok közül.

Meglátogatták Balázskát

Dr. Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Tóth Tamás Géza főtörzszászlós és Sütő Krisztián zászlós 2021. február 4-én látogatta meg azt a 12 éves kisfiút, akit egy égő házból kellett kimentenie két 15. kerületi rendőrnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rákospalotán volt lakástűz

Ajándékokat vittek a családnak

Balázska az édesanyjával, annak párjával és két kishúgával él egy Pest megyei településen. A rendőrök ajándékokkal lepték meg a kisfiút és a testvéreit, akik iskolatáskát, tanszereket kaptak, de Balázskának jutott a kedvenc legójából is egy ajándék. Balázska egyébként megismerte és meg is ölelte azt a két rendőrt, akik megmentették az életét.

Kigyulladt a lakásuk

A rendőröket 2020. november 23-án, hajnalban riasztották, miszerint a 15. kerületben, a Pázmány Péter utcában kigyulladt egy épület. A helyszínre elsőként a rákospalotai rendőrök értek ki.

Meghallották egy kisfiú kiáltását

Amikor a 15. kerületi rendőrök kiértek a helyszínre, rögtön meghallották, hogy az égő ház tetejéről egy kisfiú kér segítséget. Az épület lángokban állt, a rendőrök gyorsan gondolkodni kezdtek.

Hoztak egy létrát

Mivel a járőrök a felcsapó lángok miatt nem tudtak bejutni a házba, ezért egy létrát támasztottak a tetőhöz: az egyik egyenruhás a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt gyereknek. 

Nem mindenkit tudtak megmenteni

Ugyan a rendőröknek sikerült megmenteniük a létra segítségével a kisfiút, azonban arra már nem volt lehetőségük, hogy Balázska nagyszüleit is kimentsék az épületből. A tűzesetben a gyermeket nevelő nagyszülők életüket vesztették. 

Meggyanúsítottak egy férfit

A budapesti nyomozók több emberen elkövetett emberölés bűntett, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt folytat eljárást egy 51 éves férfi ellen.

Mutatjuk a rendőrök látogatását

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu