A Bayern München sztárja ittasan ült a volán mögé, pedig aligha lett volna erre szüksége. Milliós fizetéséből biztosan telt volna neki akár taxira, akár sofőrszolgálatra.

Egy közúti ellenőrzésen akadt fenn

Most látott napvilágot, hogy Benjamin Pavard, a Bayern München labdarúgója fennakadt másfél hónapja egy müncheni közúti ellenőrzésen. Megpróbálta kimagyarázni a focista a dolgot, de nem járt sikerrel. Véralkoholszintje a Bild információi szerint 0,08 feletti volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bevonták a jogosítványát

Másfél hónapra búcsút inthetett a vezetői engedélyének a védő. Klubja is megbüntette, euróban kifejezve ötszámjegyű büntetést kapott. Forintra átszámítva ez azt jelenti, hogy legalább 4 millió forintnak megfelelő összeget kellett befizetnie a bajor klub számára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Az edzője szerint megérdemelte a büntetést

Julian Nagelsmann, a Bayern München edzője szerint játékosa megérdemelte a büntetést. A klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic azt mondta, az esetet már tisztázták, és nem érdemes már róla beszélni. Azóta Pavard megmutatta a pályán, hogy milyen kiváló játékos.

Ez jár arrafelé az ittas vezetésért

Németországban keményen szankcionálják az ittas vezetést. Abban a tartományban, ahol Pavardot tetten érték, legalább egy hónapra eltiltják a vezetéstől a vétkes sofőrt, továbbá 500 eurós pénzbírságot is kiszabnak. Mindezeken felül két bírságpont jár az alkoholos befolyásoltság alatt volán mögé ülőnek.

Szorongással küzdött

Amikor kirobbant a koronavírus járvány alkoholfogyasztással oldotta a feszültségét Pavard. A kialakult miatt depressziós lett, erről ő maga számolt be korábban egy francia lapnak.

Sikeres karrier áll mögötte

Benjamin Pavard sokat kockáztatott, hiszen a világ egyik legjobb klubjában futballozik, és hamarosan ismét részt vehet egy újabb világbajnokságon hazája válogatottjával. Pavard tagja volt a 2018-as világbajnok francia válogatottnak. A franciák arra készülnek, hogy megvédik címüket a novemberben kezdődő katari világbajnokságon.

Évente öt millió eurót keres

Benjamin Pavard nem hivatalos információk szerint évente körülbelül 5 millió eurót kap a Bayern Münchentől. Mindennek fényében érthetetlen, hogy miért nem hívott taxit vagy sofőrt, ha alkoholt fogyasztott. Az biztos, hogy a fizetéséből telt volna erre.

Ittasan nem érdemes a volán mögé ülni

Bár nem minden országban van érvényben olyan szigorú szabály, mint Magyarországon vagy Németországban, az ittas vezetést sehol sem engedélyezik. Az alkholos befolyásoltság rontja a reakcióidőket, és balesetveszélyes helyzeteket eredményezhet. A rendőrök minden országban azt kérik az autósoktól, hogy ha alkoholt fogyasztanak, utána ne üljenek volán mögé addig, amíg az ki nem ürül a szervezetükből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay