Filmbe illő jelenetsor játszódott le hétfő reggel Budapesten, amikor egy embercsempész furgont szerettek volna igazoltatni. A sofőrt gázt adott és pokoli hajsza vette kezedetét. Végül a Nagykőrösi út közelében is volt lövöldözés, az egyik zsaru viszonozta a tüzet.

Egy igazoltatásból indult minden

Mint arról korábban hírt adtunk, rendőrök kezdtek el üldözni egy furgont az M5-ös autópályán. Inárcs térségében, reggel negyed 8 után nem sokkal szerették volna igazoltatni a járművet, azonban a sofőr a fék helyett a gázra lépett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az autópályán és a fővárosban is lövöldöztek

Hiába figyelmeztették a sofőrt a megállásra, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy erőkkel keresték

A budapesti rendőrök lezárták a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, végül ők kapták el a feltételezett elkövetőket negyed 9 után nem sokkal Kispesten.

Szerencsére senki sem sérült meg

A furgonban huszonegy menekültet találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött. A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg. Embercsempészet bűntette, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás az ügyben.

Pénteken is komolyabb hajsza volt

Mint ahogyan tegnap megírtuk, a zsaruk Budaörstől Tatabányáig üldöztek egy bűnözőt pénteken éjjel. Egy sofőrt akartak igazoltatni az egyenruhások, ám az illető nem állt meg. Filmbe illő hajsza kezdődött az M1-es autópályán.

Az autó végül a feje tetején állt meg

Miután a menekülő letért az autópályáról, Tatabányán igyekezett eltűnni a rendőrök elől. A helyiek alaposan megrémültek a nagy sebességű jármű láttán. Egy üzlet parkolójában kötött ki, ahol felborult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek a képek pedig már a budapesti helyszínen készültek

Az előállítás pillanatai

Helyszíni szemle az autópályán

Videó az elfogás pillanatairól

(Cikkünkben használt képeinket a rendőrség készítette, forrás: police.hu)