Hétfőn reggel lövések zaját lehetett hallani az M5-ös Budapestre bevezető szakaszán. A rendőrök megállítottak egy furgont némi üldözést követően.

Ez történt reggel

Az M5-ös autópálya budapesti, bevezető szakaszán a rendőrök elől menekült egy furgon. A Rádió 1 reggeli műsorába betelefonáló tanú részletesen elmesélte a történteket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rálőttek a rendőrökre

A furgonból a betelefonáló szerint többször rálőttek a rendőrök autójára. Az egyenruhások végül a Nagykőrösi úti használtcikk piacnál, ismertebb nevén az ecseri piacnál tudták megállítani a furgont. A Blikk szerint embercsempészek autója lehetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Ellepték a környéket a rendőrök

Rengeteg a rendőr a környéken, adta hírül fél órával ezelőtt a Blikk. A környéken drónokkal is kutatnak. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügy fejleményei kapcsán.

Pénteken is volt egy komolyabb autós üldözés

Mint ahogyan tegnap megírtuk, a zsaruk Budaörstől Tatabányáig üldöztek egy bűnözőt pénteken éjjel. Egy sofőrt akartak igazoltatni az egyenruhások, ám az illető nem állt meg. Filmbe illő hajsza kezdődött az M1-es autópályán.

Lehajtott az autópályáról

Miután a menekülő letért az autópályáról, Tatabányán igyekezett eltűnni a rendőrök elől. A helyiek alaposan megrémültek a nagy sebességű jármű láttán. Egy üzlet parkolójában kötött ki, ahol felborult.

Nem egyedül volt

Mint utóbb kiderült, a járműben a sofőrön kívül további hat személy utazott. Ők magukat indiainak vallották. Egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, a többiek megúszták könnyebb sérülésekkel.

Elmenekült az embercsempész

A járműből ki tudott szabadulni a sofőr, aki menekülőre fogta. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, hogy megtalálják. Szerencsére az üldözés során másnak nem esett baja.

Az utasoknál nem voltak papírok

Egyik utas sem rendelkezett személyazonosságot igazoló okmánnyal, és nem tudták igazolni, hogy miért tartózkodnak az országban. Kihallgatták őket, majd az előállításuk után visszakísérték az ideiglenes határzárhoz.

A sofőrre börtön vár

Ha megtalálják a sofőrt, minden bizonnyal a rács mögé kerülhet. Az embercsempészet büntetési tétele jelentősen szigorodott az elmúlt évek során. Akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív