Viszonylag gyakran fourdul elő, hogy balesetet okoz egy embercsempész, miközben éppen „fuvarban” van. Történetünk főszereplőjét ugyan nem üldözték a rendőrök – de nem is várta meg, ameddig kiérnek: ott hagyott csapot-papot.

Rejtélyes ütközés

November 13-án a kora délelőtti órákban a Csongrád-Csanád megyei Ruzsa külterületén egy embercsempész haladt, utasterében menekültekkel. Ekkor azonban tisztázatlan okokból nekiütközött egy fának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt található Ruzsa község

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A közelben külföldiek voltak

A rendőrök kiérkezésekor a járműben nem tartózkodott senki, azonban a helyszín közelében 12 külföldit találtak, akik elmondták, hogy az autó utasai voltak. A balesetben nyolc személy megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

Kámforrá vált a sofőr

Közülük magukat hatan afgán, hatan indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Sérüléseik ellátását követően mindenkit visszakísérnek a kerítéshez. A rendőrök jelenleg is keresik a sofőrt.

Nem ritka a rendőrségi üldözés sem

Jelen esetben a rendőrök csak a baleset után érkeztek meg, azonban akad, hogy az embercsempész éppen a zsaruk elől iszkol. Mint megírtuk, november 11-én, 23 órakor egy lengyel rendszámú autót igazoltatni a rendőrök. Azonban a sofőr  rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, a gázra lépett

Hosszú kilométereken át menekült

Később letért az autópályáról, majd Tatabánya utcáin repesztett. Nem vett vissza igazán a a sebességből. Mindez a helyieket is megrémisztette. „Irdatlan tempóban rongyolt a kocsi. Aztán az egyik élelmiszerlánc parkolójába ért, ott lett vége. Valószínűleg a parkolóból akart kimenekülni, ami már nem sikerült neki, szerintem ott akadhatott el valahol, amitől felborult aztán” – mesélte egy szemtanú a Borsnak.

Itt is többen megsérültek

A járműben további 6 fő, magát indiai állampolgároknak valló férfi utazott. 1 ember súlyos, míg 5 társuk könnyebben sérült meg. Az embercsempészt kereket oldott, a rendőrség hajtóvadászatot indított felkutatására. „Egyébként nagyon nagy szerencse, hogy senkibe nem akadt bele az a sofőr, mert úgy tűnt, mint aki nem igazán törődik a körülötte levőkkel. Meg az is, hogy a kocsiban nem halt meg senki” – tette hozzá a szemtanú.

Ebben az esetben is a déli határra mentek vissza

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Kihallgatásukat és ellátásukat követően a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes határzárhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vissza Ruzsa határába, s az ott balesetet szenvedett autóra

Szerencsére nem történt nagyobb baj

(Cikkükben használt képeink a rendőrség helyszíni fotói, forrás: police.hu.)