Nehéz megérteni, hogyan végezhet valaki egy kisbabával, aki sok esetben a saját gyereke. Sajnos még is időről-időre előfordul egy ilyen szörnyű bűncselekmény. Legutóbb a Baranya megyei városban fordul elő ilyen borzalom.

Minősített emberölés a gyanú

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytattak nyomozást egy 29 éves komlói nő ellen a Baranya megyei rendőrök. A megalapozott gyanú szerint az anya megölte saját csecsemőjét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kádban végzett vele

A nyomozás eddigi adatai szerint a nő idén május 30-án fürdőkádjában vízbe fojtotta két hónapos kisfiát. A gyermekre az épp látogatóba érkező nagyszülők találtak rá, akik azonnal segítséget hívtak, azonban a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a csecsemő életét. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent beismert

A rendőrök az anyát a helyszínen elfogták, majd előállították a főkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes, beismerő vallomást tett. Ezt követően a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrség közlése szerint befejezték ellene a vizsgálatot, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségnek.

Akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint az emberölés minősített esetét követi el az, aki tizennégy éven aluli személy sérelmére követi el az emberölést. Ilyenkor a büntetés tíz évtől húsz évig, vagy akár életfogytig is terjedhet.

Mintaanyának tartották

A Blikk a gyilkosság után felkereste a bűncselekmény helyszínét. Kiderült, hogy az ott élők szinte egy emberként állították, a pár példamutatóan élt, soha nem veszekedtek, kiabáltak. Kisfiukat nagyon várták, Evelin boldog várandósnak, majd édesanyának tűnt.

Semmi jel nem utalt a tragédiára

Evelin egy roppant művelt, tanult nő, akivel jó volt beszélgetni. Minden érdekelte, figyelt a környezetére. Egyre gömbölyödő hasára nagyon büszke volt, alig várta, hogy a kisfia megszülessen. Párja, Szabolcs kamionosként dolgozik, de szerencsére csak belföldön, így sokat tudott itthon lenni a családdal. Anyagi gondjaik nem voltak – mondta az egyik szomszéd.

Szívszorító volt az édesapa zokogását hallgatni

Egy másik szomszéd azt mondta, „egyszer csak rendőrök lepték el az utcát, hatalmas volt a felfordulás. Ezután tudtuk meg, hogy Nimródka már nem él. Evelin szülei találták meg a picit, akik nem messze innen laknak. Aztán az apa is hazaért, szívszorító volt hallgatni, ahogy a kertben zokogott. Jöttek az ő rokonai is, összekapaszkodva siratták a gyönyörű kisfiút. Képtelen vagyok felfogni, hogy előző nap még láttam Evelint, ahogy mosolyogva sétál a babakocsiban lévő Nimróddal, most meg már nem él a kisfiú. ”

Érthetetlen, miért nem kért segítséget

Megjegyezte, azt sem tudja, miért nem kért segítséget. „Amikor terhes volt, egyszer én vittem be a kórházba vizsgálatra, mert a párja nem ért rá. Akkor simán megkért, most miért hallgatott?” – tette fel a költő kérdést.

A szülés utáni depresszió állhat a tragédia hátterében?

A Blikk által megkeresett szakpszichológus azt mondta, ilyenkor az anya hiába tudja ésszel, hogy mit kéne tennie, egyszerűen képtelen rá. „Nem tud örülni a babának, sőt, az ellátása is gondot okoz. Az anya ingerlékeny és feszült és úgy érzi, alkalmatlan az anyaságra. Nagyon ritka, de felmerülhet az anyában, hogy öngyilkos lesz vagy végez a babával. Nagyon fontos, hogy a környezet résen legyen és ha felmerül a depresszió legkisebb gyanúja, szakemberhez vigye az anyát” – magyarázta Csehák Hajnalka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a gyilkos anya előállítása

(Kiemelt képünkön a gyanúsított előállítása látható, forrás: police.hu.)