Hatszámjegyű összegre rúgott a kiszabott bírságok összege, egy esetben pedig feljelentés is történt.

Pénteken történt az eset

November 11-én pénteken este ellenőrizték az autósokat a zsaruk Budakalászon. Ahogyan írják, “többen fékcsikorgatva drifteltek” egy üzlet parkolójában és annak környékén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenkit igazoltattak

Nem volt kivétel, a szentendrei rendőrök mindenkit igazoltattak a parkolóban és annak környékén. Hat sofőrrel szemben intézkedtek, összesen 250 ezer forint értékben osztottak ki büntetéseket. Egy ember ellen pedig szabálysértési feljelentést is tettek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Lesznek még hasonló akciók

A szentendrei rendőrök figyelmeztetnek, hogy nem ez volt az első és nem is az utolsó hasonló ellenőrzési akció az illetékességi területükön. Ez persze nem zárja ki, hogy az egyenruhások más településeken is tartsanak hasonló nagyszabású razziákat.

Erre figyelmeztetnek a rendőrök

A zsaruk figyelmeztetnek, hogy a hasonló szabályszegésért 5-50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhatnak ki. Ha ismételten elkapják az elkövetőt, akkor akár 70 ezer forint is lehet a pénzbüntetés összege. Így villámgyorsan 120 ezer forintos bírságot is össsze lehet szedni.

A KRESZ betartását kérik

A rendőrök azt kérik, hogy az autósok tartsák be a közlekedési szabályokat. Kiemelten a KRESZ 25. paragrafusának első pontját ajánlják a driftelők figyelmébe, amely szerint a járművel a forgalmi, valamint az időjárási viszonyoknak megfelelően, az időjárási és látási viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Még egy fontos szabály

A KRESZ 3. paragrafusa kimondja, hogy aki a közúti közlekedésben részt vesz, az köteles a forgalomra, továbbá a közútnak és a környezetének a védelmére vonatkozó szabályokat betartani. Ezen felül minden autósnak törekedni kell arra, hogy ne veszélyeztesse a személy- és vagyonbiztonságot, másokat pedig ne akadályozzon a közlekedésükben.

A driftelés ebbe nem fér bele

Bár a fiatalok gyakran úgy hiszik, hogy a bevásárlóközpontok parkolói kitűnőek autós találkozók lebonyolítására, és akár driftelésre, a fenti pontok fényében ez utóbbi tevékenység nem szabályos. A rendőrök bármikor megbírságolhatják azokat, akik a KRESZ valamelyik pontját figyelmen kívül hagyják.

Sem közúton, sem parkolóban nem szabad driftelni

A KRESZ egyértelmű álláspontja szerint a driftelés veszélyeztetheti mások testi épségét és anyagi károkozásra is alkalmas lehet. Éppen ezért érdemes inkább olyan autós rendezvényeket felkeresni, ahol erre legális kereteken belül van lehetőség. Magyarországon rendszeresen vannak ilyen események. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a rendőrségi akcióról

Kiemelt kép: Jelenet a rendőri akcióból – Forrás: Police.hu