Szombaton Debrecenben szállt le hasonló okokból egy gép, most pedig a németországi Paderbornban kellett idő előtt leszállnia egy repülőnek.

Poznanból indult a gép

Egy Airbus A321-es repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Németországban. A gép Lengyelországból, Poznanból indult, Londonba tartott volna. Útját azonban meg kellett szakítania. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Este tíz után szállt le a gép

22:05-kor kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air menetrendszerinti járata. Erre a paderborni/lippstadti repülőtéren került sor. A 199 utas, valamint a személyzet is épségben elhagyta a gépet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A reptér már normál kerékvágás szerint üzemel

Hétfőn reggel 5:30-kor visszaállt a szóban forgó reptér normál üzemmódra. Egyetlen repülőt kellett átirányítani az incidens következtében. Az a gép így a düsseldorfi repülőtéren tudott földet érni.

Ezek is érdekelhetnek!

Átkutatták a gépet

A rendőrség speciálisan kiképzett szolgálati ebekkel fésülte át az Airbus A321-es gépet. Gyanúsat azonban a német Bild információi szerint nem találtak. Úgy tűnik tehát, hogy a riasztás vaklárma volt.

Ezért kellett mégis leszállnia

A lengyel légiforgalmi irányítás kapott fülest a bombariadóról. Miután a személyzet pihen, így a gép hétfő este fog csak tudni újra felszállni. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezt követően hamarosan el is juthat Londonba, ahová eredetileg tartott.

Debrecenben is volt egy kényszerleszállás

Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, bombafenyegetés miatt megszakította az útját egy szintén Lengyelországból induló gép. Az a járat Poznanból Tel-Avivba tartott volna. A Boeing 737-esről mind a 148 utas és a személyzet is épségben le tudott szállni.

Riasztották a Gripeneket is

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a bombafenyegetés miatt a Magyar Honvédség légvédelmi készültségét ellátó Gripenjeit is riasztani kellett. A debreceni repülőtér környékén nagy volt a készültség, több rendőrjármű is ott volt a helyszínen.

Románia felől érkezett a gép

A repülőgép a román légtér felől érkezett. Amikor átkelt a határon, a Magyar Honvédség vadászgépei átvették a kísérési feladatot. Az utasszállító végül sikeresen leszállt a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren

Nem volt rajta bomba

Ahogyan azt később megírtuk, alaposan átvizsgálták a repülőgépet. A nyolc órán át tartó művelet során bombát nem találtak a szakemberek. A Boeing éjfélkor visszatért Poznanba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay