Bombafenyegetés miatt szakította meg útját Debrecenben a Ryanair Poznanból Tel-Avivba tartó gépe, amelyen 148 utas tartózkodott. A Boeing 737-est mindenki épségben elhagyta.

Megszakította útját a járat

Közel százötven emberrel a fedélzetén szakította meg útját a Ryanair Boeing 737-es gépe, ami Poznanból tartott Tel-Avivba, és kényszerleszállást hajtott végre a debreceni repülőtéren. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Vadászgépek is megjelentek

Vajda János, a repteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője a dehir.hu-nak megerősítette a hírt. A portál szerint a város légterében több Gripen vadászgép is megjelent.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas készültség

Valamennyi utas épségben elhagyta a gépet. A járaton összesen 148-an tartózkodtak. A repülőtér környékén hatalmas készültség volt, több rendőrjármű is megjelent.

Bombafenyegetés történt

A Honvédelmi Minisztérium később azt közölte, hogy bombafenyegetés miatt kellett riasztani a Gripeneket. „Egy Lengyelországból Izraelbe tartó civil utasszállító repülőgép kapott bombafenyegetést, amely miatt 2022. november 12-én, a délutáni órákban riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit” – írták.

A román légtérből érkezett a gép

A gép a román légtérből lépett be hazánk légterébe. Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra.

Lezárták a repülőteret

A repülőtér jelenleg zárva tart, és csak éjjel 11 órára várják még a Wizz Air egyik járatát, amely Tel-Avivból érkezik. Azt a járatot már tudják fogadni, így nem kell másik reptérre irányítani.

Nem maradt ki járat

Más járat nem maradt ki a debreceni reptéren, ugyanis a délutáni tel-avivi járat még a történtek előtt útnak indult, ezért civilek sem voltak nagy számban a légikikötőben – írta összefoglalójában az Index.

A protokoll szerint

A Debrecen International Airport Kft. később közleményt adott ki, melyben azt írta: a leszállást követően a repülőgép fedélzetén tartózkodó 148 utas, valamint a személyzet kiszállítása a protokollfolyamatok szerint megtörtént, így biztonságosan várakozhatnak a terminál épületben.

Vizsgálják a repülőgépet

A légi jármű, valamint az eset körülményei az illetékes hatóságok által vizsgálat alatt állnak. További tájékoztatást a vizsgálat lezárását követően tudunk adni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció