Egy álprofilról írogatott a nőnek a zsaroló, aki azzal fenyegetőzött, nyilvánosságra hozza a fényképeket, ha nem kap elég pénzt.

Zsarolás a vád

Egy férfi ellen zsarolás miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség. Egy közösségi oldalon létrehozott egy álprofilt, majd ráírt ismerőse korábbi barátnőjére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfenyegette

A nő és korábbi barátja mobiltelefonjaik segítségével készítettek egymásról intim fotókat. A nő barátjának telefonjához azonban hozzáfért a vádlott, aki a férfi jó ismerőse volt. Ezeket a sértettről készült fotókat lementette, így kerültek a birtokába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Álprofilról indított támadást

A férfi „De Valaki Senki” néven hozott létre álprofilt egy ismert közösségi oldalon. Ezt követően 2021. december 14-én üzenetet küldött a nőnek, hogy a birtokában vannak intim felvételek. Azzal zsarolta áldozatát, hogy nyilvánosságra hozza őket, ha nem fizet.

Megállapodtak az összegről

A megzsarolt nő és a férfi alkudozni kezdtek az összegről, végül 250 ezer forintban állapodtak meg. A vádlott maga ment a pénzért, magát közvetítőnek adta ki. Azt állította, ő fogja átadni a pénzt a zsarolónak.

Megkapta amit kért

A nő megijedt, ezért átadta a kért összeget a férfinak. Ezt követően két hétre rá újból jelentkezett a férfi. Ezúttal újabb 50 ezer forintot kért közvetítői díj címszó alatt.

Ezek is érdekelhetnek!

A nőnél betelt a pohár

Az áldozat ekkor már úgy döntött, nem fizet több pénzt. Felkereste a rendőrséget, a zsaruk pedig felgöngyölítették az ügyet. Az ügyészség most zsarolással vádolja a férfit.

Erre számíthat

A zsarolás miatt börtönbüntetést kaphat a férfi. Hogy mennyit kell majd a hűvösön töltenie, arról a Kiskőrösi Járásbíróság fog döntést hozni.

Egy 27 éves férfit is lekapcsoltak zsarolás miatt

A nyergesújfalui nyomozók tavaly novemberben hallgattak ki egy olyan férfit, aki nőnek adta ki magát. Így férkőzött több tucat, szám szerint 43 férfi bizalmába. A férfiak intim képeket küldtek magukról.

Megfenyegette áldozatait

A zsaroló azt állította, ha nem fizetnek neki, akkor a munkahelyükre és a családtagjaiknak is elküldi a fotókat. A sértettek a férfi által megadott bankszámlára utalták a pénzt. A rendőrök csapdapénzt adtak az egyik kétségbeesett férfinak, majd amikor átadta azt a zsarolónak, az egyenruhások tetten érték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív