A nyergesújfalui nyomozók kihallgatták azt a 27 éves férfit, aki önmagáról valótlanságokat állítva csapta be áldozatait.

Álneveket használt

A közösségi oldalakon keresztül női álnevek használatával férkőzött férfiak bizalmába H. Tibor. A Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Becsapta a férfiakat

Azokat, akik kapcsolatra vágytak, sok esetben rávette arra, hogy készítsenek magukról felnőtt tartalmakat. Számos alkalommal sikerrel járt a módszerével. A felvételek birtokában megfenyegette a férfiakat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezek is érdekelhetnek!

Ezzel zsarolta őket

H. Tibor azt mondta áldozatainak, hogy a fényképeket nyilvánosságra hozza, elküldi a munkahelyükre, családtagjaik számára, ha nem fizetik ki az általa követelt összegeket. A fenyegetések több alkalommal is hatásosnak bizonyultak. A sértettek különböző összegeket küldtek el több bankszámlára.

Kiderültek a részletek

A nyomozás eredményeként 43 áldozatot tudtak beazonosítani. Volt közöttük olyan is, akinek a csaló több mint 2,6 millió forintos kárt okozott.

Ez vár a férfira

A tettest a nyergesújfalui rendőrök őrizetbe vették. Csalás, zsarolás és hamis magánokirat felhasználásával elkövetett bűncselekmények miatt büntetőeljárás folyik ellene. Ítélet később fog születni a férifval kapcsolatban.

Elterjedt módszer az internetes zsarolás

Nemrég arról számoltunk be, hogy hónapokon át zsarolt egy várpalotai nő egy férfit. Idén február óta egy közösségi oldalon üzent az áldozatának a nő, aki arra kényszerítette a sértettet, hogy különböző pénzösszegeket küldjön. Összesen 12 üzenetet küldött a számára.

A férfi nem ellenkezett

Minden üzenet alkalmával belement a férfi abba, hogy átadja a kért készpénzt. Így akarta megelőzni, hogy a hozzá közel álló nőismerőse és annak gyermeke külföldre kerüljön.

Milliókról van szó

A sértett részletekben körülbelü három millió forintot adott át a zsarolójának. A férfi a nő minden szavát komolyan vette. A rendőröknek azt mondta az áldozat, hogy komolyan tartott a fenyegetésektől.

Elfogyott a pénze

Miután a férfinek nem maradt több pénze, a rendőrökhöz fordult. Azt kérte a zsaruktól, hogy akadályozzák meg, hogy nőismerősét külföldre szállítsák. A rendőrök csapdapénzt adtak a sértettnek, majd amikor átadta, lekapcsolták a zsarolót a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív