Három férfi akadt a váci rendőrök horgára a napokban. Az elkövetők kocsik akkumulátorait lopkodták a környéken. A bíróság egyiküket már letartóztatta.

Igazoltatás meglepetéssel

Járőrök igazoltattak egy személyautóval közlekedő triót a napokban. A jármű csomagterében két akkumulátort találtak, melyek származásáról a kocsiban utazók nem tudtak elfogadható magyarázattal szolgálni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt szerencséjük

A rosszban sántikáló férfiaknak nem volt szerencséjük: a kikérdezésük már folyamatban volt, amikor befutott az információ a rendőrségre, hogy egy 57 éves váci férfi teherautójából egy ismeretlen két akkumulátort ellopott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lefoglalták az akkumulátorokat

A rendőrök ezek után a 19 éves L. Máriót és társait, a 32 éves R. Richárdot és a 23 éves O. Róbertet előállították, az akksikat lefoglalták. A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ketten beismerték, amit elkövettek, O. Róbert azonban a gyanúsítás ellen panasszal élt és mindent tagadott.

Sok volt a rovásán

A nyomozók rövid időn belül összefésülték és kiértékelték a Vác és vonzáskörzetében elkövetett hasonló jellegű bűncselekményeket. Kiderült, hogy L. Márió számlájára további gépkocsi feltöréseket, lopásokat lehet írni, szám szerint hatot, amivel százezres nagyságrendű károkat okozott a sértetteknek.

Akkumulátorokra specializálódtak

Fotó: police.hu

Lopás vétsége

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály az azóta letartóztatásban lévő L. Márió ellen több rendbeli lopás bűntette és több rendbeli lopás vétsége, míg szabadlábon védekező társai ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – írta a police.hu

Gödöllőn is lekapcsoltak egy bandát

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy fiatalokból álló bűnbandát kapcsoltak le a gödöllői rendőrök, hárman közülük még 18 évesek sincsenek. A négytagú társaságot azzal gyanúsítják, hogy 11 bűncselekményt követtek el az elmúlt időszakban.

Kisbusszal kezdtek, bringával folytatták

Idén szeptemberben bejelentést tettek a segélyhívón, amely szerint egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt feltörtek ismeretlenek. Három országúti versenykerékpárt, akkumulátort, ruhákat és sportfelszereléseket zsákmányoltak. Összesen 1,5 millió forint volt a bejelentő becsült kára.

Amit tudtak, elloptak

A fiatalok bátran bemásztak építkezések területére is, és amit csak tudtak, elloptak. Autókat is feltörtek, majd azokból is értéktárgyakat zsákmányoltak. Egy esetben mindössze egy bicskának kelt lába. Arra is volt példa, hogy elhajtottak a nyitott autóval.

Őket gyanúsítják

A rendőrök egy 14, egy 15 és egy 17 éves fiatalt, valamint a 18 éves T. Józsefet gyanúsítják a lopásokkal. Jellemzően csapatban dolgoztak, a zsákmányt pedig testvériesen elosztották egymás között. Mindenki egyenlő arányban részesedett a bűnös úton szerzett javakból. A rendőrök a fiataloknál kutatást tartottak. Azokat a lopott holmikat, amiket megtaláltak, lefoglalták. Kihallgatták a fiatalokat, akik a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül el is ismerték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. Kiemelt kép: Fotó: police.hu