A fővárosi rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt fosztott ki Budapest 14. kerületében.

Bekéredzkedett a lakásba

A gyanú szerint egy szentendrei férfi december 8-án 12 óra 30 perc körül bekérezkedett egy idős nő zuglói lakásába, majd ellopta 350 ezer forintját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Villanyszámla-támogatást hozott”

A nyomozás adatai szerint a tolvaj azzal az ürüggyel csengetett be a sértetthez, hogy átadja neki ötezer forintos villanyszámla-támogatását, ám nagyobb címletű bankjegyéből visszajárót kért.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két pénztárcát is elvitt

A gyanútlan nő beengedte a „jó hír” hozóját, de miközben felváltotta a pénzt, a férfi két pénztárcát és 40 ezer forintot vett magához a lakásból, így összesen 350 ezer forinttal rövidítette meg őt.

Még aznap elfogták

A kerületi rendőrök H. Ferencként azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a szentendrei egyenruhások fogtak el otthonában még aznap este. A lakóhelyét átkutatták, ám a bűncselekményből származó pénz eddig nem került elő.

Kihallgatták, letartóztatták

A 64 éves férfit a BRFK 14. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol kifosztás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem ismerte be

H. Ferenc nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését – írta meg a police.hu.

Víz csordogálását hallották

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves férfit, aki a lopásával milliós nagyságrendű rongálási kárt okozott. Egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. 

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető.

Kis lopás, nagy kár

Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást – adta hírül a police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció