A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves férfit, aki a lopásával milliós nagyságrendű rongálási kárt okozott.

Hallotta a víz csordogálását

Egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csaptelepet és világítást vitt el

Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást – adta hírül a police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kis lopás, nagy kár

A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj.

Menekülni kezdett a férfi

Az elkövető hamar rendőrkézre került. Ez köszönhető részben a szerencsének, nagyobb részben pedig az egyenruhások szemfülességének. Ugyanis egy másik ügyben nyomoztak, amikor észrevették, hogy az egyik házból kiugrik az ablakon egy férfi és menekülni kezd.

Az elkövetés helyszíne

Fotó: police.hu

Tönkretette a fürdőszobát

Fotó: police.hu

Hamar elfogták

Ebből a rendőrök arra következtettek, hogy a menekülőnek vaj van a füle mögött, ezért utána eredtek és elfogták. Kiderült, hogy a 19 éves férfi a felelős a betörésért, így az ingatlan beázásáért is.

Vizsgálják, volt-e társa

A fiatal tolvajt őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök vizsgálják, hogy a férfinek volt-e társa, és elkövetett-e más bűncselekményeket is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a betörés helyszíne. Fotó: police.hu