Őrizetbe vették egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetőjét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói, mert hatósági áras üzemanyaggal csalt. Ezzel nemcsak az állami költségvetést, hanem saját cégét is megrövidítette.

Nyitvatartási időn kívül ment a biznisz

Napi rendszerességgel, nyitvatartási időn kívül, hatósági áron szolgált ki egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetője egy céget, amely nem jogosult a kedvezményes beszerzésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Minden részletre odafigyelt

Az adóelkerülő vevő ezer literes, úgynevezett IBC-tartályokba tankolt, közvetlenül a kútfejről. A kutas még arra is odafigyelt, hogy az üzemanyagtartályok űrmérete szerint, részletekben töltse és papírozza le a tankolást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tartályonként 30 ezer forint

Az eladó minden megtöltött tartály után 30 ezer forint kenőpénzt fogadott el – adta hírül közleményében a NAV.

9 ezer liter üzemanyagot „boltolt” el

Az üzemanyag értékesítésére vonatkozó jogszabályok megszegésével az eladó, a jelenlegi adatok szerint több mint 9 ezer liter üzemanyagot adott el piaci ár helyett hatósági áron. Ezzel csaknem 600 ezer forint áfával rövidítette meg a költségvetést, cége pedig 2,6 millió forint bevételtől esett el.

Teljes ellenőrzés

A hatósági áras üzemanyag illegális megcsapolására ráállt benzinkutat teljes ellenőrzés alá vonták a NAV járőrei, jövedéki szakterületének, Szakértői Intézetének munkatársai és pénzügyi nyomozói.

Őrizetben a kutas

A kút üzemeltetőjét és egyik vevőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd a kutast őrizetbe vették. A NAV MERKUR Bevetési Egysége is megjelent a vevőnél, mert felmerült annak gyanúja, hogy fegyvert tart.

Akár tíz évet is kaphat

A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással, vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított férfi akár tíz év szabadságvesztésre is számíthat.

Rendörök a 2. kerületben

A Kékvilliogó.hu adott hírt arról, hogy kedden a főváros második kerületében is megjelentek a rend őrei, igaz más okból. „Miután a »benzinhelyzet« miatt egyre gyakrabban alakulnak ki balesetveszélyes szituációk a benzinkutak környékén, kértem a kerület városrendészetét, hogy segítsék a forgalmat azokon az útszakaszokon, ahol a tankolásra várók sora miatt komoly torlódás alakult ki” – írta közösségi oldalán a városrész polgármestere. 

Hatósági segítség kellett

Őrsi Gergely megjegyezte, akkor sem tudnának kedvezményes üzemanyagvásárt tartani, ha akarnának, viszont ott, ahol balesetveszélyes helyzetet tapasztalnak, hogy igyekeznek segíteni. A városrendészek és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is.

Ahol tudnak, segítenek

„Sajnos nem tudjuk, meddig alakulnak ki hasonló forgalmi helyzetek töltőállomások környékén, és azt sem tudjuk, mikor hova érkezik üzemanyag, de a jelen helyzetben kialakuló torlódásokra figyelünk, és ahol tudunk segítünk” – zárta sorait a polgármester. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ilyen tartályokba töltötték az üzemanyagot. Kép: startapro.hu