Halált okozott a tűz a Nógrád megyei Cserháthalápon. Egy balassagyarmati tűzoltóegység vonult a Petőfi Sándor úti házhoz, ahol kiderült: a konyha kapott lángra, és az ott tartózkodó ember életét már nem tudták megmenteni.

Nem élte túl

Az épület kilenc négyzetméteres, konyhaként berendezett pincéjében volt tűz. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték, egy embert kivittek az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meggyulladt az olaj

Az első információk szerint a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg, és erről terjedtek át a lángok a konyhaszekrényre. A körülmények tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életet menthet a füstérzékelő

A katasztrófavédelem szerint azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb észleljük a tüzet, annál több időnk van cselekedni: kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni.

Nem tudni, mi okozta a tüzet

Az elmúlt hétvégén ruhák kaptak lángra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban, egy Móricz Zsigmond utcai, negyvennyolc négyzetméteres családi ház mosókonyhájában.

Pillanatok alatt lángra kaptak a gerendák

A tűz átterjedt a konyhában lévő gerendákra, amelyek beizzottak. A lángokat a vásárosnaményi önkormányzati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték. A rajok hőkamerával feltárták a beizzásokat és azokat oltják el.

Tűz Vas megyében

A Vas megyei Horvátzsidányban pénteken késő este tűz ütött ki egy Kőszegi utcai családi házban. A kivonuló tűzoltók az egyik szobában holttestet találtak

Eresztett a füstcső

Az épületben öntöttvas kályhával fűtöttek, aminek füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. A tűzoltók rekonstruálták az esetet és begyújtottak a kályhába. A hibás füstcsőből több helyen is füst szivárgott a szobába, feltehetően ez vezetett a tragédiához. 

Főzés közben gyulladt meg a ruhája

A Békés megyei Dombegyházán, a Mezőfi utca egy családi házának konyhájában szombat reggel, vélhetően főzés közben meggyulladt egy ember ruhája. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, viszont az áldozat életét vesztette.

Nem volt nagy tűz

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy lángok csaptak fel csütörtök este a maglódi Auchan-áruházban. Egy pékség kemencéje gyulladt ki. Amire a tűzoltók kiérkeztek, már lánggal égés nem volt, az épület viszont füsttel telítődött. 

Tele lett füsttel az épület

Akik bent voltak, időben elhagyták az épületet. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik ellenőrizték és átszellőztetik az épületet. Jó hír, hogy nem történt személyi sérülés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció