Annyian autó torlódott fel ugyanis, hogy veszélyes közlekedési szituáció alakult ki. Közben az állami olajcég vezetője arról beszélt, hogy kritikus az ellátási helyzet.

Komoly dugók alakultak ki

„Miután a »benzinhelyzet« miatt egyre gyakrabban alakulnak ki balesetveszélyes szituációk a benzinkutak környékén, kértem a II. kerület városrendészetét, hogy segítsék a forgalmat azokon az útszakaszokon, ahol a tankolásra várók sora miatt komoly torlódás alakult ki” – írta közösségi oldalán a városrész polgármestere. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hatósági segítség kellett

Őrsi Gergely megjegyezte, akkor sem tudnának kedvezményes üzemanyagvásárt tartani, ha akarnának, viszont ott ahol balesetveszélyes helyzetet tapasztalnak, hogy igyekeznek segíteni. Ez történik a Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi utca elágazásnál. Itt a városrendészek és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ahol tudna, segítenek

„Sajnos nem tudjuk, meddig alakulnak ki hasonló forgalmi helyzetek töltőállomások környékén, és azt sem tudjuk, mikor hova érkezik üzemanyag, de a jelen helyzetben kialakuló torlódásokra figyelünk, és ahol tudunk segítünk” – zárta sorait Őrsi Gergely.

Életképek a környékről

Hatalmas sorok

Pánikvásárlásra hivatkozik a MOL

Közben a MOL ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a napi forgalom a benzin esetében a normális piaci szint kétszerese, a dízelnél pedig csaknem a másfélszerese. Az ellátási helyzet egyértelműen kritikus, a kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteznek, beindult a pánikvásárlás.

Súrolják a teljesítőképeség határát

Mint beszámoltunk róla, Bacsa György közlése szerint a termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol. Novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött, de most a vállalat elérte a logisztikai kapacitásának határát. „Ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni” – jelentette ki.

Hamarosan újraindul a finomító

 „A Mol mindent tőle telhetőt megtesz: a tankerautóink éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaink folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereink pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon” – tette hozzá.

Végeztek a karbantartással

A Mol korábban azt közölte, hogy megkezdte a termelési szint növelését a Dunai Finomítóban. A közlemény szerint befejezték a karbantartási munkákat, ezután újraindították az üzemet, és ennek eredményeként a Mol megkezdte a kőolajfeldolgozás szintjének fokozatos növelését.

Rengeteg helyen kiürült a tank

A maximális kapacitás elérése várhatóan néhány hetet vesz igénybe. A társaság közleményében kitért arra, hogy ezzel piac teljes ellátása nem lehetséges az import volumenek szintjének növelése nélkül a jelenlegi környezetben. A Telex információi szerint hétfőn 71 benzinkútnál egyáltalán nem volt üzemanyag, most pedig, kedden 401 kútnál legalább egyfajta üzemanyag hiánycikk.

Ördögi kör

A tapasztalatok szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek. A tapasztalatok szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt kép: Őrsi Gergely Facebook-oldala.)