Hét és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a 17 éves fiút, aki egy lopott autóval, bedrogozva olyan súlyos balesetet okozott Salgótarjánnál, hogy egy házaspár még a helyszínen meghalt. A fiú már korábban is lopott, ezért javítóintézetbe került, ahonnan a baleset előtt szökött meg.

Halálos baleset Salgótarjánnál

2020 novemberében halálos balesetet okozott egy 17 éves fiú Salgótarjánban. Egy idős házaspár vesztette életét. A fiú pár hónappal a balesete előtt megszökött az aszódi javítóintézetből.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Be volt drogozva

Mivel a fiú a kocsiba ülése előtt pszichoaktív anyagokat és nyugtatót fogyasztott, ezért bódult állapotban kezdte vezetni az amúgy is rossz állapotban lévő járművet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy parkoló autót is összetört

A O. Roland hajnalban az állapota és az autó vezetési járatlansága miatt Salgótarjánban egy parkoló autónak ütközött, majd reggel, 8 óra után a 21-es főúton, a város lakott területén kívül két idős ember halálát okozta.

Óriási sebességgel haladt

A 17 éves fiú az autóval egy nedves, csúszós, balra ívelő kanyarhoz ért, amelyet 110-115 km/h sebességgel vett be, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba, majd frontálisan beleütközött egy szemből szabályosan érkező, idős férfi autójába.

Azonnal meghaltak

A becsapódás következtében az idős sofőr és a mellette ülő felesége a helyszínen életét vesztette, a kamasz fiú könnyebben sérült, az autók totálkárosak lettek.

Egy mozgássérülttől lopta el az autót

Később kiderült, hogy fiatal ellopta az autót, amellyel a tragikus balesetet okozta. Méghozzá egy mozgássérült férfitól.

Megrázta az autó tulajdonosát a baleset híre

„Képtelen vagyok magamhoz térni, amióta megtudtam, hogy az én autómmal öltek meg két embert. Azóta sírok. Amikor reggel kinéztem, megdöbbenve láttam, hogy a kocsi nem áll a ház előtt, aztán a rendőrök értesítettek, hogy mi történt” – mondta az autó tulajdonosa.

Lopás miatt már korábban is elítélték

O. Roland ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki, mert a fiú nem ment javítóintézetbe. Úgy tudni, a fiút lopás miatt ítélték el, és büntetésként 1 év 5 hónapot kapott, viszont ennek letöltése helyett inkább megszökött és folytatta a bűnelkövetéseket.

Beismerte tettét

A fiatal teljes körű beismerő vallomást tett már az előkészítő ülésen és a bíróság azonnal döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondták ki bűnösnek a fiút, és ezért az ügyben kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. O. Rolandot 7 és fél év börtönre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság Az ítélet jogerős.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: