Kamasz fiú szökött meg a javítóintézetből, majd okozott tragikus balesetet tavaly novemberben drogok és nyugtatók hatása alatt. A borzalmas baleset során egy idős házaspár mindkét tagja életét vesztette, a rendőrség helyszínelésről készült videóját a cikk végén mutatjuk.

Hibás autóval közlekedett

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 2020 augusztusában javítóintézetből megszökött, 17 éves fiúval szemben, aki 2020. november 12-én, éjjel Karancslapujtőn egy ház előtt beindított egy rossz műszaki állapotban lévő, lapus gumis autót, amellyel Salgótarján felé vette az irányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karancslapujtőn kötötte el a hibás autót

Be volt drogozva

Mivel a fiú a kocsiba ülése előtt pszichoaktív anyagokat és nyugtatót fogyasztott, ezért bódult állapotban kezdte vezetni az amúgy is rossz állapotban lévő járművet. A fiú hajnalban az állapota és az autó vezetési járatlansága miatt Salgótarjánban egy parkoló autónak ütközött, majd reggel, 8 óra után a 21-es főúton, a város lakott területén kívül két idős ember halálát okozta.

Óriási sebességgel haladt

A 17 éves fiú az autóval egy nedves, csúszós, balra ívelő kanyarhoz ért, amelyet 110-115 km/h sebességgel vett be, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba, majd frontálisan beleütközött egy szemből szabályosan érkező, idős férfi autójába. A becsapódás következtében az idős sofőr és a mellette ülő felesége a helyszínen életét vesztette, a kamasz fiú könnyebben sérült, az autók totálkárosak lettek.

Ez volt a baleset oka

A szerencsétlenséget az okozta, hogy a fiúnak nem volt vezetői engedélye, a közlekedése során pedig olyan szerek hatása alatt állt, amelyektől nem tudta rendesen vezetni a járművet. A műszaki- és biztonsági követelményeknek meg nem felelő autó és a rossz sebességválasztás is előidézte a tragédiát.

Hosszú börtönbüntetést indítványoztak

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a baleset után letartóztatásba vett fiatalkorú ellen halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntett és lopás miatt emelt vádat, a bíróságtól pedig azt kérte a vádhatóság, hogy szabjanak ki a férfira hosszú börtönbüntetést és közügyektől eltiltást.

Ez is érdekelhet

Fizettetnének is vele

Az ügyészség ezenfelül kérte a bíróságtól, hogy kötelezzék a fiút a bűnügyi költség megtérítésére, ami összesen 881.253 forint lenne.

Így helyszíneltek a rendőrök

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu