Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolták meg azt a fiatalkorú fiút, aki egy bicskával szúrta hátba az apját, miután azt hitte, az ittas apukája bántalmazni fogja az édesanyját. A Budapest Környéki Törvényszék 2021. február 9-én hozott ítéletet a fiú ügyében.

Vitatkoztak a támadás előtt

2018. július 29-én a fiatalkorú fiú szülei között hangos vita alakult ki, amely rövid idő után dulakodássá fajult. Mivel a fiú hallotta, hogy szülei veszekednek, rendőrt hívott az ingatlanukhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fokozódott a veszekedés

A vita során a fiú ittas apja egy alkalommal megcsavarta a felesége karját, majd ökölbe szorított kézzel beleütött egyet a szekrénybe. Az ütését úgy sikerült bevinnie, hogy a keze lecsúszott, így az hozzáért a nő szájához, akinek így kisebb sérülése keletkezett.

Félt a fiú, hogy bántalmazni fogja az anyját

Mivel a veszekedést végighallgató fiú attól tartott, hogy az apja össze fogja verni az édesanyját, ezért a szobában lévő asztalról felkapott egy bicskát, amellyel egyszer hátba szúrta az apját.

Folytatták a veszekedést

A felfokozott hangulatban az indulatos apa nem vette észre, hogy a fia megsebesítette, ezért a veszekedés folytatódott. A családi konfliktusnak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget, akiket a fiú még a szúrás előtt értesített.

Meg is ölhette volna

A bíróság szerint a fiú akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna az édesapjának az éles bicskával. A támadott testtájékra és a szúrás erejére való tekintettel az apa akár meg is halhatott volna.

Ezt a büntetést szabták ki a fiúnak

A fenti cselekmények alapján a Budapest Környéki Törvényszék testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a fiatalkorút. A fiút végül 1 évre próbára bocsátották, továbbá kirendeltek mellé egy pártfogót is. Az ítélettel szembeni fellebbezésre az ügyész, a fiú és a védője is három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Korábban egy börtönből szabadult férfi akarta kivégezni exe új családját

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés előkészületével vádolja azt a visszaeső férfit, aki a börtönből való szabadulása után akarta lemészárolni a volt barátnőjének az új családját. A férfit 2015-ben letartóztatták, a volt barátnője pedig 2017-ben végleg szakított vele, de ezt a férfi nem tudta elfogadni.

Új életet kezdett

Az élettárs nem tudta tovább szeretni a börtönben raboskodó barátját, pedig két évig még kitartott mellette, azonban 2017-ben megismerkedett egy másik férfival, akitől később gyermeke is született. Amikor ezt megtudta a börtönben ülő rab, kitervelte, hogy megöli őket.

Pályaudvaron várt rájuk, de áldozatai okosabbak voltak nála

Miután a férfi kiszabadult a börtönből, 2020. augusztus 11-én egy kést vett magához, és a veszprémi buszpályaudvarra ment, mivel úgy sejtette, hogy a volt barátnője és új családja ott fognak leszállni a buszról. Ugyanakkor a férfi hiába várta az áldozatait, mivel ők későbbi járattal érkeztek. Miután a nő tudomást szerzett a férfi tervéről, feljelentést tett, a nyomozók pedig őrizetbe vették a férfit, majd a bíróság el is rendelte az elkövető letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke