A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés előkészületével vádolja azt a Veszprém megyei, pápai férfit, aki a börtönből való szabadulása után a volt élettársa új párját és közös gyermekük kivégzését akarta végrehajtani. A nő a fogvatartása alatt szakított a többszörösen büntetett előéletű férfival.

Korábban is bántalmazta élettársát

A többszörösen büntetett előéletű elkövető a kapcsolatuk ideje alatt is bántalmazta élettársát, aki azonban az erőszak ellen nem tett feljelentést. Miután a férfit 2015 nyarán letartóztatták, és szabadságvesztésre ítélték, a nő közölte vele, hogy nem várja meg, míg kiszabadul. Az asszony ennek ellenére még két évig tartotta vele a kapcsolatot, a szakítása csak 2017-ben vált véglegessé, amikor ugyanis megismerkedett egy másik férfival, akivel össze is jöttek.

Pápai férfi akart leszámolni

Nem tudta elfogadni a szakítást

A börtönben raboskodó férfi azonban nem tudta feldolgozni, hogy élettársa szakított vele. A férfi sértettségében előbb telefonon, majd miután a nő megszüntette a telefonszámát, levélben és szabaduló ismerősein keresztül kezdte fenyegetni a nőt és az új élettársát. A rab még a házuk felgyújtásával is fenyegetőzött.

Elhatározta, kivégzi őket

A férfi bosszúvágya odáig fajult, hogy 2018-ban elhatározta a börtönben, hogy leszámol a párossal, majd amikor 2019-ben megszületett a gyermekük, az ő megölését is tervbe vette.

Kiszabadult a börtönből

A féltékeny férfi 2020 júniusában szabadult a börtönből, és rögtön tudomást is szerzett arról, hogy a nő az új élettársával a lakóhelyükről busszal járnak be Pápára. Ezért a frissen szabadult rab többször is várt rájuk a helyi buszpályaudvaron, hogy megölje őket.

Kicselezte a nő

A nő viszont a férfitól tartva mindent megtett azért, hogy ne találkozzanak, ezért csak nagyon ritkán járt el otthonról. Amikor pedig valahányszor utaznia kellett, akkor nem a buszpályaudvaron, hanem egy másik megállóban szállt le.

Késsel várt rájuk

2020. augusztus 11-én egy kést vett magához az elkövető, azért, mert tudta, hogy a párosnak Veszprémbe kellett utaznia. A férfi ismét a buszpályaudvaron várakozott, és csak arra várt, hogy a kiszemeltjei megérkezzenek, és végre megölhesse őket. A kegyetlen szándékáról az ismerősei sem tudták lebeszélni, akikkel a pályaudvaron találkozott, és akiknek a tervéről beszámolt.

Későbbi járattal érkeztek

Ezúttal is hiába várta a párost a férfi, mivel a volt élettársa egy vártnál későbbi járattal érkeztek, és ekkor sem a pályaudvarnál szálltak le, tehát a találkozásra megint nem került sor. Miután a nő tudomást szerzett a férfi tervéről, feljelentést tett, a nyomozók pedig őrizetbe vették a férfit, majd a bíróság el is rendelte az elkövető letartóztatását.

Ezzel a késsel várta volt élettársát a férfi

Börtönbüntetést indítványoztak

A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu