Az ember azt hinné, hogy ez nem történhet meg, ám mégis újabb és újabb esetek látnak napvilágot. Ezúttal az M3-as autópályán, Bag térségben autózott a leállósávban a forgalommal szemben egy kék jármű. A járművezetőt a gödöllői autópályás rendőrök kapcsolták le.

Több bejelentés is érkezett

Több bejelentés érkezett 2021. május 11-én délután, hogy az M3 autópályán, Bag térségében egy kék jármű a forgalommal szemben halad a leállósávban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gödöllői járőrök állították meg

A gödöllői járőrök a Budapest felé vezető oldalon porolva megállították a sofőrt, aki addig közel 2 kilométert tett meg szabálytalanul. Kiderült, a mellette ülő női rokonának akart segíteni, az ő műszaki hibás autójához tartott, amikor a rendőrök igazoltatták.

Segítettek

A járőrök segítettek a lerobbant jármű üzembe helyezésében, biztonságos helyre kísérésében, és pártfogásukba vették az utast, aki gyermekeiért kellett, menjen. EZ IS ÉRDEKELHET: Tragédia is lehetett volna: a forgalommal szemben közlekedett egy teherautó az M86-oson – fotó

Egy 57 éves férfi a sofőr

A járművet vezető, 57 éves halásztelki férfit előállították, kihallgatták, beismerte a terhére rótt közúti veszélyeztetés bűntettét.

Segítő szándék?

Elmondása szerint segítő szándéka vezérelte, és csak szemből megállva tudta volna bebikázni a lerobbant kocsit. Szabálytalan haladása közben több elhaladó autóstól kapott reflektoros jelzést, valamint dudálást, de úgy gondolta, baj nélkül meg tudja oldani a feladatot.

Nem tudta

Arról nem volt tudomása, hogy ilyenkor a közútkezelő segítségét igénybe tudja venni, vagy ahogyan a mellékelt ábra is mutatja, a rendőrség is hívható. EZ IS ÉRDEKELHET: Videón a drogos ámokfutó, aki az M1-es autópályán forgalommal szemben autózott és egy benzinkútba is belerohant

Eljárás indult ellene

Az 57 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a képtelen manőverről:

Kiemelt kép: Police