Forgalommal szemben haladt egy teherautó az M86-os számú autóúton, Szilsárkány térségében intézkedtek a rendőrök a szabálytalan sofőrrel szemben.

Az M86-oson történt

A rendőrségre 2021. április 15-én 20 óra 20 perc után több bejelentés érkezett, amelyek szerint az M86-ös számú autóúton a forgalommal szemben halad egy tehergépkocsi Szombathely irányába.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Forgalommal szemben

A Beledi Rendőrörs egyenruhásai azonnal a balesetveszélyesen közlekedő jármű felkutatására indultak. A rendőrök – a zsebeházi lehajtó után – az autóút 141. kilométerszelvényében észlelték, amint egy szlovák rendszámú gépkocsi alacsony sebességgel közlekedik a belső sávban a forgalommal szemben, írja a police.hu.

Lekísérték az autóútról

Egy esetleges közlekedési baleset megelőzésének érdekében, a szabálytalanul haladó autót –szolgálati gépjárműveik megkülönböztető fényjelzését használva – a járőrök lekísérték az autóútról a szilsárkányi lehajtón.

Egy 42 férfi vezette

A tehergépkocsit vezető 42 éves szlovák férfi az intézkedés során a rendőröknek elmondta, hogy napok óta szinte folyamatosan vezet és kialvatlansága miatt nem érzékelte, hogy a forgalommal szemben hajtott.

Nem fogyasztott alkoholt, de zavart volt

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter negatív értéket mutatott, azonban zavart viselkedése miatt az egyenruhások értesítették a mentőszolgálat munkatársait.

Helyszíni bírság

Az elvégzett vizsgálat egyéb, a vezetési képességet negatívan befolyásoló szer hatását sem mutatta ki, ezért a rendőrök a sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedés alatt a helyszínre érkezett a gépjárművezetőt alkalmazó vállalkozó, aki átvette a tehergépkocsit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Soha ne üljünk fáradtan a volán mögé, ne kockáztassuk se a saját, sem pedig mások életét, vagy testi épségét!
  • Amennyiben hosszabb útra indulunk, rendszeresen tartsunk pihenőt!
  • Kifejezetten ajánlott frissítők fogyasztása, valamint mozgás a pihenések során.
  • A gépjármű utasterében a meleg bódultságot, aluszékonyságot, a reflexek jelentős csökkenését eredményezheti.
  • Amennyiben észreveszi, hogy autóúton, autópályán forgalommal szemben halad, semmiképp se tolasson vissza a felhajtóra, önállóan ne forduljon meg az úton!
  • Kapcsolja be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjon le a leállósáv szélére, vagy forgalmi sávon kívülre, és álljon meg. Vegye fel a láthatósági mellényt, szálljon ki az autóból, és a korlát mögött várakozva hívja fel a 112-es segélyhívó számot!

Nem egyedi eset

A KékVillogó oldalán már többször számoltunk be hasonló esetről, melynek során az autós a forgalommal szemben haladt. Legutóbb például március közepén írtunk arról a drogos ámokfutóról, aki az M1-es autópályán forgalommal szemben autózott és egy benzinkútba is belerohant.

Hajnali ámokfutás

Mint megírtuk egy 35 éves férfi és a 43 éves nő ismerőse március 16-án 3 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya egyik pihenőjében lévő shopban vásárolt.

Nekimentek a shop ajtajának

A férfi és a nő kis idő elteltével kiment a vásárlói térből. Mindketten zavartan viselkedtek, a férfi váratlanul beült az autójába, és a járművel nekihajtott a shop bejáratának.

Menetiránnyal szemben

Ezt követően a töltőállomás területét elhagyta és a behajtani tilos jelzőtábla ellenére – a Győr felé vezető oldalra – a menetiránnyal szemben felhajtott. A továbbiakban a leállósávon közlekedett Budapest felé. Ez látható a most nyilvánosságra hozott videóban, amit a cikkünk alján nézhetsz meg.

Tatánál elkapták őket

A járőrök, a baleset elkerülése érdekében az autópálya forgalmát lassították. A 35 éves ácsi lakos Tata térségében megállt egy pihenőben, ott igazoltatták a rendőrök.

Drogteszt

A nőt és a férfit is előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police