Ahogy azt szerdán az elsők között megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon egy drogos párocska annyira nem tudott magáról, hogy az autójukkal belehajtottak egy benzinkút shopjának az ajtajába, majd gázt adtak és forgalommal szemben mentek fel az autópályára. Úgy be voltak tépve, hogy azt sem tudták, hol vannak. A Magyar Közút most videót adott ki arról, hogyan autóznak a forgalommal szemben. A videó a cikkünk alján érhető el.

Hajnali ámokfutás

Egy 35 éves férfi és a 43 éves nő ismerőse március 16-án 3 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya egyik pihenőjében lévő shopban vásárolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nekimentek a shop ajtajának

A férfi és a nő kis idő elteltével kiment a vásárlói térből. Mindketten zavartan viselkedtek, a férfi váratlanul beült az autójába, és a járművel nekihajtott a shop bejáratának.

Menetiránnyal szemben

Ezt követően a töltőállomás területét elhagyta és a behajtani tilos jelzőtábla ellenére – a Győr felé vezető oldalra – a menetiránnyal szemben felhajtott. A továbbiakban a leállósávon közlekedett Budapest felé. Ez látható a most nyilvánosságra hozott videóban, amit a cikkünk alján nézhetsz meg.

Tatánál elkapták őket

A járőrök, a baleset elkerülése érdekében az autópálya forgalmát lassították. A 35 éves ácsi lakos Tata térségében megállt egy pihenőben, ott igazoltatták a rendőrök.

Drogteszt

A nőt és a férfit is előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett.

Eljárás indult ellenük

A két személy ellen kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség ezen kívül még közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást, valamint vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e.

Szerencsére senki sem sérült meg

A pályatesten történt esemény során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt – áll a rendőrség honlapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt az ámokfutókról készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból