Kiskunhalas felől Kiskunmajsa irányába tartott az 5402-es úton egy mentőautó egy koronavírusos beteggel, amikor is a harkakötönyi bekötőúttól néhány kilométerre egy szarvas ugrott elé. Az ütközés elkerülhetetlen volt.

Nem sérült meg senki

A baon.hu információi szerint sem a koronavírusos beteg, sem pedig a mentőápolók nem sérültek meg, azonban az elütött vad a helyszínen elpusztult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentőautó alaposan összetört

A lap információi szerint a mentőautó eleje összetört, megrongálódott a hűtőtartály, elfolyt a hűtővíz, így a gépkocsi nem tudta folytatni az útját.

Áthelyezték a beteget

A balesethez érkező egyik mentőautóba áthelyezték a hordágyon fekvő beteget, akit továbbszállítottak a mentők, míg a másik mentőgépkocsiba átpakolták az összetört mentőautó felszereléseit.

Lezárták a baleset helyszínét

A baleset helyszínén rövid ideig teljes szélességében lezárták az utat, írja a lap.

Az éjszaka több baleset történt a fővárosban is

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta nem volt zökkenőmentes az éjszaka a fővárosban: két helyszínen is, a 18. és a 8. kerületben is közlekedési baleset történt.

Ez történt a 18. kerületben

A 18. kerületi Barta Lajos utcában közlekedett egy Opel Astra személygépkocsi szombaton éjjel, amikor a Havanna lakótelepen áthajtva egy rendőrségi autó mellett haladt el. A járőr rávillantott, feltételezhetően az esti kijárási tilalomra akarta felhívni a figyelmet. Ettől az Opel ittas, valamint vezetéstől eltiltott sofőrje megijedhetett és a gázra taposott.

Fotó a helyszínről:

A képhez tartozó alt jellemző üres; 163010004_230536375508407_4973030484951541296_n-1024x576.jpg a fájlnév

Elvesztette az uralmát a kocsi felett

A személyautó nagy sebességgel keresztül hajtott az utca végén található S-kanyaron, amit nem tudott teljes mértékben bevenni. Ennek következtében a sofőr a Vörösmarty iskola előtti útszakaszon elvesztette uralmát a gépjármű felett, a gyalogátkelőhelyet elválasztó járdaszigetnek és a rajta található jelzőtáblának ütközött, majd a szemközti oldalon, a már a Csapó utcában álló villanyoszlopnak csapódott.

Az autó egyik utasát újra kellett éleszteni

A sofőr nem használta a biztonsági övet, ő könnyebben sérült meg, a hátsó utas viszont beszorult, kiszabadítása érdekében le kellett vágni az autó tetejét, a jobb első utas pedig ugyancsak beszorult, őt a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai újraélesztették, majd súlyos-életveszélyes sérülésekkel az Országos Baleseti Intézetbe szállították. Az oszlop károsodott ugyan, de nem dőlt ki, viszont a 914-es éjszakai járatot így is elterelték.

Ez történt a 8. kerületben

Egy menetrend szerint közlekedő 931-es éjszakai járat közlekedett szombatról vasárnapra virradóra, a 8. kerületi Rákóczi úton az Astoria felől a Blaha Lujza tér irányába, amikor a Puskin utca és a Szentkirályi utca közötti szakaszon a vezető menet közben rosszul lett.

Elvesztette uralmát a jármű felett

Ennek következtében elvesztette uralmát a járműve felett, jobbra felhajtott a járdára, letarolta az út menti korlátokat, táblákat, majd végül kidöntött egy öles fát, ami az autóbusz alá szorult. Személyi sérülés nem történt, valószínűleg amiatt, hogy szerencsére utasok nem tartózkodtak a buszon, illetve a korlátozások miatt gyalogos- és bicikliforgalom sem igazán volt.

Fotó a helyszínről:

A képhez tartozó alt jellemző üres; 162931998_1401682090165092_8901997887693029623_n-1024x576.jpg a fájlnév

Rosszullétre hivatkozott a buszsofőr

Úgy tudjuk, a buszvezető rosszullétre hivatkozott, vagyis ott volt, tudott kommunikálni, nem kellett kórházba szállítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu Belső képek: Helyszíni felvétel – Forrás: Gombkötő Krisztián