Megúszták a tragédiát: jelzett a szén-monoxid-érzékelő az egyik vasi faluban, és a tűzoltók kiérkezése után hat embert szállítottak kórházba

Befutott a jelzés

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt hívták a tűzoltókat a Vas megyei Tormásligeten, a Wesselényi utcába. Mint kiderült: éles riasztásról volt szó.

Hat embert vittek kórházba

A kiérkező csepregi önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban. Hat embert kivizsgálásra kórházba szállítottak – írja hivatalos oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt a riasztó

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy december 24-én, este fél nyolc körül egy móri társasház egyik lakásában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő.

Meghibásodott a kémény

Móron egy 4 lakásos társasházban terjedt a gyilkos gáz. Egy földszinti lakás kéménye hibásodott meg, ez okozta a problémát. 

Jelezte a problémát

A meghibásodott kéménytől legtávolabbi lakásban volt csak szén-monoxid riasztó, ami szerencsére jelezte a gyilkos gáz terjedését.

„Reggelre bekövetkezett volna a tragédia”

„Mind a 4 lakásban magas értékeket mértünk. Reggelre bekövetkezett volna a tragédia!” – adta hírül a Móri Tűzoltóság. A cserépkályha használatát megtiltották, így az itt élő emberek rokonokhoz mentek.

Szén-monoxid mérgezés Baján

Baján egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat. A mérések alapján bizonyossá vált a mérgező gáz jelenléte, amely a kazánból áradt. Egy kismama és két lánya szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A kéménnyel volt gond Ipolytarnócon is

Egy családi ház kéményében lerakódott a korom. Este hét óra előtt riasztották a tűzoltókat, a lángok a kémény körüli deszkákra is átterjedtek. Fűthetetlen lett az épület, így a szomszédok fogadták be a szerencsétlenül járt lakót.

Figyeljünk oda!

„Többször hangsúlyoztuk a tüzelő-fűtő berendezések karbantartásának fontosságát, a nyílászárók megfelelő átalakítását. Figyeljünk oda, egy kis ráfordítással elkerülhető a tragédia!” – hangsúlyozták a tűzoltók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció