December 24-én, este fél nyolc körül egy móri társasház egyik lakásában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő.

Meghibásodott a kémény

Móron egy 4 lakásos társasházban terjedt a gyilkos gáz. Egy földszinti lakás kéménye hibásodott meg ez okozta a problémát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a riasztó

A meghibásodott kéménytől legtávolabbi lakásban volt csak szén-monoxid riasztó, ami szerencsére jelezte a gyilkos gáz terjedését.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Reggelre bekövetkezett volna a tragédia”

„Mind a 4 lakásban magas értékeket mértünk. Reggelre bekövetkezett volna a tragédia!” – adta hírül a Móri Tűzoltóság. A cserépkályha használatát megtiltották, így az itt élő emberek rokonokhoz mentek.

Szén-monoxid mérgezés Baján

Baján egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat. A mérések alapján bizonyossá vált a mérgező gáz jelenléte, amely a kazánból áradt. Egy kismama és két lánya szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A kéménnyel volt gond Ipolytarnócon is

Egy családi ház kéményében lerakódott a korom. Este hét óra előtt riasztották a tűzoltókat, a lángok a kémény körüli deszkákra is átterjedtek. Fűthetetlen lett az épület, így a szomszédok fogadták be a szerencsétlenül járt lakót.

Figyeljünk oda!

„Többször hangsúlyoztuk a tüzelő-fűtő berendezések karbantartásának fontosságát, a nyílászárók megfelelő átalakítását. Figyeljünk oda, egy kis ráfordítással elkerülhető a tragédia!” – hangsúlyozták a tűzoltók.

190 segélyhívás futott be

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy 190 segélyhívás futott be december 24-én a katasztrófavédelemhez, 24 épület gyulladt ki csak ezen a napon. Négy helyen lángra kapott az adventi koszorú. Debrecenben egy ötödik emeleti lakásban esett ez meg, Kaposváron pedig a koszorúról az asztalra is átterjedt a tűz. Az ott lakónak ugyan sikerült eloltania azt, ám az oltás során megégett a keze. Csornán egy temetőben a sírhelyen lobbant lángra a koszorú, és a sír körüli avar. A tűzoltók hamar megfékezték a tüzet.

Egy mozdony is kigyulladt

Veszprém megyében egy mozdony motorterében csaptak fel a lángok. Az eplényi vasútállomás közelében történt az eset, a mozdonyvezető gyorsan eszmélt. Poroltóval megkezdte a tűz eloltását, amit a tűzoltók sikeresen befejeztek. Hárman utaztak a vonaton a mozdonyvezetőn kívül, de egyikük sem szenvedett sérülést.

Kiégett a kémény Szabolcsban

Délután kettőkor Nyírgelsén egy családi ház kéménye égett ki. A tűzoltók ugyan eloltották a lángokat, ám a házat így nem lehet fűteni. Az ottlakókat rokonok szállásolták el.

Meggyulladtak a párnák és a bútorok

Ugyancsak december 24-én, délután négy óra előtt egy cserépkályhával fűtött társasházi lakásban meggyulladtak a párnák és a bútorok a kályha mellett A tűzoltók hamar eloltották a lángokat. Két kutyát és két macskát is kimenekítettek, ám a macskák elpusztultak. 17 lakónak átmenetileg el kellett hagynia az otthonát, később visszatérhettek a lakásaikban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó: Móri Tűzoltóság