Szerencsére a kicsi már jól van, sikerült állapotát stabilizálni. Az apa remekül csinálta, ugyanis a csecsemő légzése hamarosan visszatért, s végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Borzasztó rémálomba csöppentek

Hétfőn vihette haza először újszülött gyermekét a kórházból az a székesfehérvári házaspár, akik délután már minden szülő legrosszabb álmát élték át – írja közleményében az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vett levegőt

Mint írják, a mindössze három napos csecsemő etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét. A csöppség azonban ekkor már nem lélegzett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jól csinálta az újraélesztést

Emiatt a mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szülőket. Bár az apuka borzasztóan megijedt, az utasításokat pontosan követve küzdött a csecsemő életéért, ami néhány perc múlva sikerre vezetett és a kicsi légzése visszatért.

Stabil állapotban került kórházba

Ekkor már azonban megérkeztek a mentősök, akik emelt szinten folytatták tovább az ellátást, majd végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket. A mellékelt fotó szerint a kicsi jól van és nem szorul további ellátásra.

Nagyobb baj nem történt

Tavaly karácsonykor hasonlóan heroikus küzdelem zajlott, miután egy egyhónapos kislány fulladozni kezdett, anyukája pedig pánikrohamot kapott emiatt. Mint beszámoltunk róla, a feleség egyedül maradt otthon a csöppséggel, amikor megtörtént a baj.

Egy ápolónő is segített

Körülbelül 13 óra után a kislány fulladozni kezdett, az anya pedig emiatt pánikrohamot kapott és segítségért kiabált. Szerencséjük volt: az utcán lévő emberek és szomszédok rohantak át a rémült asszonyhoz, és volt köztük egy idegen hölgy, egy ápolónő, aki szakszerűen segített, hogy a kislány újra levegőt kapjon.

Nem történt nagyobb baj

Eközben értesítették a mentőket, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és szakszerűen megvizsgálták a picit. Nagyobb baja nem lett a kicsinek, így nem vitték be a kórházba, de megnyugtatták az anyukát, hogy minden rendben van és ha továbbiakban ismét gond lenne, akkor ismét jönnek segíteni.

Útban volt a negyedik gyermek

Két évvel ezelőtt Veszprémben pedig egy újszülöttet kellett újraéleszteni. Mint korábban beszámoltunk róla, egy májusi hajnalon negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette. Miközben az egységek a helyszínre tartottakA kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek.

Folyamatosan segítettek

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést” – írta akkor az Országos Mentőszolgálat. Perceken belül további mentőerők érkeztek a helyszínre.

Minden jól alakult

Köztük a speciális koraszülött rohamkocsi is megjött. Szerencsére itt is jól zárult a történet, ugyanis másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció