Karácsony első napján szorult segítségre egy család, miután az egyhónapos kislány fulladozni kezdett, anyukája pedig pánikrohamot kapott emiatt.

Anya és lánya maradt otthon

A férfi és nagyobb gyermek nem volt otthon, amikor a baj történt: a családfő december 25-én a fiával ketten elmentek a rokonokhoz vendégségbe, felesége az 1 hónapos lányukkal otthon maradt, mivel náthás tünetei voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fulladozni kezdett a kislány

Körülbelül 13 óra után elkezdett a kislány fulladozni, az anya pedig emiatt pánikrohamot kapott és elkezdett kiabálni, hogy valaki segítsen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy ápolónő is segített

Szerencséjük volt: az utcán lévő emberek és szomszédok rohantak át a rémült asszonyhoz, és volt köztük egy idegen hölgy, egy ápolónő, aki szakszerűen segített, hogy a kislány újra levegőt kapjon.

Megérkeztek a mentők is

Eközben értesítették a mentőket, akik perceken belül helyszínre érkeztek és szakszerűen megvizsgálták a picit.

Nagyobb baj nem történt

Nagyobb baja nem lett a kicsinek, így nem vitték be a kórházba, de megnyugtatták az anyukát, hogy minden rendben van és ha továbbiakban gond lenne, akkor ismét jönnek segíteni.

Szívmelengető sorok

Az apuka a történtek után egy levélben köszönte meg a mentősök odaadó munkáját. Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon osztotta meg a levél szívmelengető sorait.

„Jó volt hallani a feleségemet”

„Tudom, hogy csak a munkájukat végzik, de annyira jó volt hallani feleségemet, hogy milyen jó munkát végeztek, ezt nem tudom másképp megköszönni. Kívánok minél kevesebb munkát, illetve erőben, gazdagságban Boldog Új Évet!” – olvasható a bejegyzésben.

Meghalt egy csecsemő

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy meghalt egy csecsemő Veszprémben. A deltahirek.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Tüzér utcában mentőhelikopter szállt le. Mint kiderült, egy kéthónapos kislányhoz érkeztek nagy erőkkel a mentők.  

Több mentőegység érkezett

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a csecsemőhöz mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak, de sajnos az életét nem lehetett megmenteni.

Nem sikerült az újraélesztés

Az Országos Mentőszolgálat azt is közölte, hogy a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció