Újraélesztettek egy otthon született kisbabát Veszprémben. A csecsemő percek alatt jött a világra, felsírt, majd leállt a légzése. A mentők másfél órát küzdöttek az életéért.

Otthon indult meg a szülés

Hétfő hajnalban a negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét egy anyuka Veszprémben. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette, míközben az egységek a helyszínre tartottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Abbahagyta a sírást

 A kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek – írja a Balatonkörnyeke.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több egység vonult a helyszínre

 „Minden édesanya rémálmát élte át az a Veszprém megyei anyuka, aki negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők gyors segítségét ma hajnalban. Rutinos mentésirányító bajtársunk több egységet is riasztott, amíg telefonon instruálta a családot a teendőkről – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Nem vett levegőt

Majd így folytatódik a bejegyzés: „Közösen, pillanatok alatt világra is segítették az újszülöttet, ám a kislány hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt.”

Ez is érdekelhet

„Nagyon kemény, amikor megtalálod a nagymamát, aki unokájával a kezében halt meg, és az utolsó pillanatig ölelte a kislányt” – mondta a Hableányhoz lemerült mentőbúvár

Telefonon keresztül irányították az újraélesztést

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést”.

Speciális mentő is érkezett

Perceken belül további mentőerők érkeztek a helyszínre, köztük a speciális koraszülött rohamkocsi is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Másfél órán keresztül küzdöttek az életéért

„Másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Mielőbbi felépülést és boldog, egészséges életet kívánunk! A mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – áll a posztban.

Kiemelt kép: illusztráció